Americká trash-metalová skupina Metallica, sa dočká ďalšieho úspechu vo svojej histórii, keďže v USA odštartuje tento mesiac vysielať rádio s názvom 'Mandatory Metallica', ktoré sa bude venovať len tejto kapele.

Spustenie rádia v USA, sa uskutoční pri príležitosti vydania dlho očakávaného albumu s názvom 'Death Magnetic' a James Hetfield v jednom z rozhovorov objasnil aj pozadie vzniku názvu albumu: "Všetko to začalo tým, že sme chceli vyjadriť určitý druh pocty ľuďom, ktorých náš biznis priviedol do pekla, ako Layne Staley (bývalý frontman skupiny Alice in Chains) a mnohým ďalším, ktorí museli zomrieť. Všetkým tým, ktorí sa stali mučeníkmi rock and rollu."

"Ale názov odkazuje aj na tých, v ktorých sú takéto pochody na vzostupe. Rozmýšľanie o smrti... ktorá je ako magnet, niektorí sú spútaní a priťahovaní k nej a ďalší sa boja, ale dokážu proti nej bojovať."

Album sa do predaja dostane 12. septembra, ale čakanie naň si zatiaľ fanúšikovia môžu krátiť práve pri vysielaní rádia 'Mandatory Metallica', na ktorom budú k dispozícii unikátne živé nahrávky z koncertov, osobné archívy od skupiny, množstvo rozhovor s jej členmi a množstvo ďalších zaujímavostí.

Členovia skupiny Metallica, konkrétne James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett a Robert Trujillo, budú taktiež od 16. augusta šesť týždňov hosťami v programe na rádiu XM Radio.

Zdroj : nme.com