Pred dvomi týždňami sa v areáli Múzea Obchodu v Podunajských Biskupiciach začal nový cyklus rockových koncertov. Žiaľ, počasie úvodnému koncertu veľmi neprialo, ale aj napriek tomu sa v príjemnom domácom prostredí predstavili kapela Rockage a speváčka Barbora Šulíková, ktorá na tomto mieste odpremiérovala svoje nové skladby z pripravovaného debutového CD, aj so svojou výbornou štúdiovou kapelou.

Už počas Barborinho koncertu začal poriadny lejak a preto žiaľ nevystúpila tretia avizovaná skupina Dorian Gray, ktorá mala taktiež pripravené svoje nové skladby. Určite to svojím fanúšikom vynahradí na niektorom z ďalších koncertov v múzeu.

Pokračovanie hudobného cyklu s podtitulom "live koncerty na rozhraní veľkomesta" sa uskutoční už tento piatok 22. augusta, kedy sa na rovnakom mieste od 18-tej hodiny odprezentujú až štyri výborné rockové formácie.

Ako prvá vystúpi opäť Barbora Šulíková, tento krát s koncertnou kapelou, kde figuruje aj jej dvorný gitarista Miro a členovia mladej kapely Rockage. Odspieva známe pop-rockové hity, ako aj svoje vlastné skladby, z ktorých jedna sa onedlho objaví ako prvý singel aj v slovenských rádiách.

Koncert na nádvorí múzea, kde bude opäť symbolické vstupné, zahŕňajúce aj možnosť prehliadky jeho expozícií, bude ďalej patriť bratislavskej rockovej kapele Atellier 11. Mladí chalani sú v súčasnosti vychytení najmä v susedných Čechách, kde často koncertujú po kluboch a na festivaloch, ale aj na Slovensku ste ich mohli vidieť na mnohých akciách, napríklad na festivale na Duchonke.

Domáca kapela Rockage, sa tentokrát predstaví ako tretia v poradí. Nebude v nej chýbať trio mladých speváčok Eva Pšenková, Paťa Jurtová a Kristína Botlóová, ktoré sú dominantným prvkom tejto kapely. O úplný záver koncertu sa postará kapela Loveblade, ktorá rockový piatok zavŕši grunge-om a tvrdšou gitarovou hudbou vlastných, anglicky spievaných skladieb.

Prvý koncert v múzeu zaznamenal významné ohlasy na strane hudobníkov, ako aj médií a na najbližšom koncerte sa objavia aj mnohí dôležití hostia a osobnosti z hudobnej brandže. Medzi nimi aj slovenský producent žijúci v Kanade Ján Kosiba, ktorý je momentálne na krátkej návšteve Slovenska za účelom dohodnutia koncertov slovenských umelcov v Kanade a prezentácie diania na slovenskej hudobnej scéne v kanadskej televízii.

Audio ukážky účinkujúcich kapiel, fotografie z prvého koncertu, ako aj ďalšie informácie sú k dispozícii na webstránke www.myspace.com/rockvmuzeu.

Súvisiaci interpreti: Barbora Šulíková