Voľba predskokana britského speváka Jamesa Blunta, ktorý sa predstaví slovenskému publiku 26. októbra v bratislavskej Incheba Expo Aréne, padla na speváka a skladateľa Teddyho Thompsona. Ten bude Jamesa sprevádzať na celom jeho európskom turné a inak tomu nebude ani v Bratislave.

Teddy Thompson sa narodil v roku 1976 v rodine folk-rockových hudobníkov Richarda a Lindy Thompsonových. Vo svojich osemnástich rokoch odišiel do Los Angeles, kde spolu s otcom a jeho kapelou Richard Thompson Band koncertoval ako spevák a gitarista. V roku 2000 vydal svoj debutový album – 'Teddy Thompson'. Skladba 'Love Her For That' z tohto albumu bola použitá i vo filme 40 dní a 40 nocí. V roku 2005 prišiel s druhým albumom 'Separate Ways'.

Thompson sa zúčastnil na sérií čestných koncertov Leonarda Cohena, nazvaných 'Came So Far For Beauty', kde koncertoval spolu s hudobníkmi ako Nick Cave, The McGarrigles, Martha Wainwright, Rufus Wainwright, Jarvis Cocker, Beth Orton, Laurie Anderson, Linda Thompson, Antony Hegarty a ďalší.

S legendárnym Leonardom Cohenom je spojený aj jeho ďalší úspech - pred dvoma rokmi sa spolupodieľal na natáčaní filmu Leonard Cohen – I'm Your Man, v ktorom sú použité i jeho skladby 'The Future' a 'Tonight Will Be Fine'.

V USA v roku 2007 vyšiel jeho ďalší album 'Upfront & Down Low', ktorý obsahuje aj covery niektorých z jeho obľúbených country skladieb. Najnovší Teddyho album 'A Piece Of What You Need' (2008) vychádza v Európe práve tento týždeň a je zbierkou jeho aktuálnych autorských piesní ako 'Turning the Gun On Myself', 'In My Arms' či 'Can't Sing Straight'.

Viac o informácií o Teddy Thompsonovi a ukážky jeho tvorby nájdete na stránkach www.teddythompson.com a www.myspace.com/teddythompsonmusic.

Koncert Jamesa Blunta, ktorému bude predskakovať Teddy Thompson, sa uskutoční presne o dva mesiace, 26. októbra, v Incheba Expo Aréne v Bratislave. Vstupenky si môžete zakúpiť v predpredaji v sieti Ticketportal v cene od 990,- Sk (státie) a 1099,- až 1499,- Sk (sedenie).

Informácie pre Hudba.sk poskytla Jana Mudriková z usporiadateľskej agentúry Vivien.

Súvisiaci interpreti: James Blunt