Príďte zažiť piatkovú jazdu trochu inak! K pravidelným jazdám inline-istov vám Bratislavské informačné a kultúrne stredisko opäť pripravilo hudobný bonus - koncert českej folkovej legendy - Františka Nedvěda, ale aj bratislavskej kapely bez žánrových predsudkov, ktorá spája gitarovú hudbu s elektronikou - Peoples.

Pôvodne bigbítový hudobník František Nedvěd hral vo svojej prvej trampskej kapele Toronto, ktorú neskôr premenovali na legendárnych Brontosaurov. Brontosauři si vyslúžili obrovský úspech u českého aj slovenského publika, nahrali niekoľko skvelých, dnes už notoricky známych albumov – napríklad 'Ptáčata', 'Kamínky' či 'Na kameni kámen', ktoré nechýbajú v diskografii žiadneho milovníka folku.

S o rok starším bratom Janom Nedvědom tvorili istý čas zohraté duo, v ktorom sa ich hudobné cítenia vzájomne vhodne dopĺňali, no neskôr sa obaja vydali cestou sólových dráh. František začal spolupracovať s vynikajúcim textárom Jiřím Vančurom, v ktorého slovách jeho príjemný, drsný hlas vynikol v celkom novej podobe. Krásny barytón a notoricky známe piesne - to je František Nedvěd!

Päťčlenná kapela Peoples vznikla v roku 2006. V roku 2007 sa stala víťazom autorskej súťaže Coca Cola Popstar 2007. V tom istom roku vyšiel dlhoočakávaný debutový album 'Láska.Bolesť.Smútok.Viera'. Mimoriadne osobný album, so silnými textami aj hudbou, vraj pochopíte iba vtedy, ak si ho pustíte celý od prvej po poslednú skladbu a necháte ho nech vás pohltí svojou atmosférou. Možno však stačí prísť na koncert k Auparku a podarí sa Vám to už v piatok 29. augusta.

BKIS pozýva na koncerty:

29.8. 2008, piatok
oddychová zóna – Aupark
V spolupráci s OZ

18.00 - František Nedvěd - vychutnajte si českú folkovú legendu
20.00 - koncert bratislavskej kapely Peoples

Tlačovú správu pre Hudba.sk poskytla Miriam Šlosárová z BKIS.

Súvisiaci interpreti: František Nedvěd