Všestranný hudobník z alternatívneho dua The White Stripes prehovoril o tom, ako spolu s Aliciou Keys nahrali pieseň 'Another Way to Die' k pripravovanému novému filmu o agentovi 007 Quantum of Solace.

Talentovaný spevák a skladateľ sa nechal počuť, že pri "kričaní a stonaní" počas nahrávania skladby naplno precítil bolesť slávneho britského tajného agenta. "Ja som najskôr hral na bicie, kým Alicia spievala a hlasom napodobňovala tóny gitary. Potom sa naše hlasy spojili do kričania a stonania o filmových postavách a ich izolácii, o tom ako nikomu nemôžu veriť, ani sebe samým. Možno sme sa nimi na niekoľko minút aj stali."

Jack taktiež priznal, že s touto pôvabnou R&B a soulovou speváčkou chcel spolupracovať už dlhé roky a bol nadšený, keď táto príležitosť konečne prišla. "Po niekoľkých rokoch túžby po kolaborácii s Aliciou Keys, bol za tým sám James Bond, ktorý umožnil, aby sa to stalo. Alicia dokáže do svojho hlasu vložiť akúsi elektrizujúcu energiu, ktorá sa pretaví do jej nahrávok. Sledovať ju je veľmi inšpirujúce." - povedal 33-ročný hudobník pre americký magazín OK!.

Voľba interpretov na nahratie titulnej skladby k filmu Quantum of Solace padla na Aliciu Keys a Jacka Whitea pomerne nečakane. Dlho sa totiž špekulovali, či túto možnosť dostane Amy Winehouse, v médiách sa v tejto súvislosti často spomínala aj Duffy, Leona Lewis alebo Beyoncé. Film sa dostane do kín koncom roka.

Zdroj: Music-news.com

Súvisiaci interpreti: Alicia Keys