Hlavným terčom útočníka bol excentrický gitarista, spevák a skladateľ Noel, ktorý tento týždeň vyhlásil, že nenávidí fotenie s fanúšikmi. Možno práve preto sa jeden z návštevníkov nedeľného koncertu Oasis v kanadskom Toronte rozhodol napadnúť najskôr Noela a potom aj jeho brata, frontmana kapely, Liama Gallaghera.

Kapela na koncerte na Virgin festivale v Toronto Island Parku, kde bola jedným z hlavných headlinerov, práve hrala svoj hit 'Morning Glory', keď sa neznámy muž vyškriabal na zadnú časť pódia a rozbehol sa k nič netušiacemu Noelovi, ktorého sa mu podarilo prudko zraziť na jeden z odposluchových reproduktorov. Útočník sa následne pokúsil napadnúť aj speváka Liama, no ostatní členovia kapely ho spoločne s ochrankou včas spacifikovali (videozáznam incidentu).

Podľa správ CBC bol muž zatknutý, ale podrobnosti o jeho totožnosti a pohnútkach k napadnutiu kapely zatiaľ neboli zverejnené. Oasis po prerušení skladby na niekoľko minút opustili pódium, no následne sa vrátili a odohrali zvyšok koncertu.

Podľa vyhlásenia kapely na oficiálnej stránke Oasisinet.com bol Noel po skončení koncertu prevezený do nemocnice "na prehliadku kvôli možnosti zlomeného rebra a poškodeného väziva".

Kapela by sa mala dnes v noci predstaviť v meste Londýn v kanadskom Ontariu, no doposiaľ nebolo potvrdené, či sa koncert po nedeľnajších komplikáciách uskutoční. Záverečným koncertom krátkej severoamerickej šnúry koncertov Oasis, ktorá sa koná len niekoľko týždňov pred vydaním nového albumu 'Dig Out Your Soul', by malo byť piatkové vystúpenie v newyorskom klube Terminal 5.

Zdroj: Oasisinet.com, Billboard.com

Súvisiaci interpreti: Oasis