Jedna z legiend grungeovej a metalovej scény 90-tych rokov, americká kapela Alice In Chains, oznámila, že sa tento rok pustí do nahrávania štvrtého štúdiového albumu. Členovia kapely, ktorým sa podarilo nájsť nového speváka, sa v štúdiu stretnú po prvýkrát od roku 2002, kedy na následky predávkovania zahynul ich slávny frontman Layne Staley.

Novým spevákom je od roku 2006 William DuVall, známy z pôsobenia v kapelách Comes With The Fall alebo Neon Christ. Minulý rok s kapelou Alice In Chains v zložení Jerry Cantrell (gitara, vokály), Mike Inez (basgitara, vokály) a Sean Kinney (bicie, perkusie) absolvoval turné The ReEvolution tour, počas ktorého odohrali niekoľko koncertov v Európe, v Spojených štátoch a v Kanade.

DuVall je po dvojročnom pôsobení v kapele považovaný za plnohodnotného člena a kapela ohlásila spoločné nahrávanie materiálu na štvrtý štúdiový album. "Október dorazí a Alice In Chains sa znovu zíde, aby nahrala svoj nový album." - uvádza sa v aktuálnom príspevku na oficiálnej stránke kapely.

Album podľa všetkého vyjde v priebehu budúceho roka. "Takže, ako sa nám bude rok 2008 blížiť ku koncu, aktivita kapely sa bude stupňovať a v určitom bode roku 2009 budete konečne počuť to, o čom tu točíme posledných pár mesiacov."

Tretí, eponymný, album kapely vyšiel v roku 1995 a stal sa dvojnásobne platinovým, pričom bol ich prvým albumom, ktorý sa dostal na vrchol rebríčka Billboard 200. Ich najpredávanejším albumom je štvornásobne platinový 'Dirt' z roku 1992.

Kapela počas svojho úspešného pôsobenia v 90-tych rokoch získala niekoľko prestížnych ocenení na Grammy a MTV VMA, kde dominovali v hard-rockových a heavy-metalových kategóriách. Alice In Chains je, ako kapela z mesta Seattle, považovaná za jedného z pionierov grungeu, no oni sami sa radšej radia k heavy metalu či k alternatívnemu metalu. Uvidíme, aký zvuk prinesú na novom albume...

Zdroj: Aliceinchains.com, Nme.com, wikipedia.org
Foto: Aliceinchains.com

Súvisiaci interpreti: Alice In Chains