Pred niekoľkými dňami sme informovali, že gitaristovi R.E.M., Peterovi Buckovi po koncerte vo fínskych Helsinkách ukradli gitaru, s ktorou hrával od roku 1982. Na radosť celej kapely bola gitara minulý týždeň po desiatich dňoch anonymne vrátená.

"Sme veľmi veľmi šťastní, že môžeme oznámiť, že Peterova milovaná gitara Rickenbacker bola včera anonymne vrátená kapele. Gitara bola stratená od 9. septembra po tom, ako zmizla z pódia po koncerte v Helsinkách vo Fínsku. Po tomto náhlom zvrate udalostí bude mať Peter svoju gitaru opäť na pódiu na dnešnom koncerte v Luxemburgu. Radi by sme poďakovali všetkým, ktorí nám napísali slová podpory a zapriali všetko dobré počas uplynulých desiatich dní." - uviedla kapela minulý piatok na svojej oficiálnej stránke Remhq.com.

"Je to skvelé mať ju opäť v rukách. Už sa teším ako si na nej dnes večer v Luxemburgu zahrám." - povedal nadšený Peter Buck. Manažér kapely, Bertis Downs dodal: "Stále sme dúfali, že sa objaví a aj vďaka snahe mnohých ľudí sa dnes môžeme radovať z toho, že ju má Peter naspať u seba. Sme nesmierne vďační a šťastní, že to takto dopadlo."

Peter Buck so svojím nástrojom nahral všetky doposiaľ vydané nahrávky R.E.M., počnúc debutovým EP 'Chronic Town' z roku 1982. Zároveň s ňou vystupoval na všetkých koncertoch R.E.M. až do jej zmiznutia 9. septembra.

Populárna americká kapela je momentálne na európskom turné ku svojmu novému albumu 'Accelerate', po víkendových koncertoch v Luxembursku a v švajčiarskej Ženeve ich v najbližších dňoch čaká ešte ďalších sedem koncertov vo Švajčiarsku, v Nemecku, v Taliansku, v Španielsku a v Turecku. Záver októbra a november bude patriť niekoľkým koncertom v USA a koncertnej šnúre po krajinách Latinskej Ameriky.

Zdroj a foto: Remhq.com

Súvisiaci interpreti: R.E.M.