Presne pred rokom, v septembri 2007, sa odohral medializovaný súboj medzi rapermi 50 Centom a Kanye Westom o nadvládu nad hudobným trhom v týždni vydania ich štúdiových albumov. Zdá sa, že súboj v predajnosti albumov by sa mohol zopakovať aj v decembri tohto roka, kedy obaja interpreti chystajú svoje nové platne...

Kanyeho album 'Graduation' zaznamenal pred rokom o viac než 250 tisíc predaných kópií viac ako Fiftyho 'Curtis' a súboj vyhral. 50 Cent sa síce predtým nechal počuť, že ak súboj prehrá, zavesí svoju sólovú kariéru na klinec, slovo chlapa však porušil a jeho vydavateľstvo Interscope oznámilo, že jeho nový album 'Before I Self Destruct' sa na trhu objaví 9. decembra.

Westova novinka '808's and Heartbreak' je vo vydavateľstve Def Jam naplánovaná na 16. december. "Garantujem, že toto bude Fiftyho najobľúbenejší album odo mňa," - napísal Kanye West na svojom blogu na stránke Kanyeuniversecity.com a dodal: "Bude to gangsterský album roka."

50 Cent si na svojho najväčšieho rivala spomenul na nedávnom koncerte v Albany v štáte New York, kde sa vo vtipnej sarkastickej verzii vysmial Westovmu novému singlu 'Love Lockdown', ktorý momentálne patrí medzi najsťahovanejšie songy na iTunes. Fifty tiež na koncerte predstavil svoju novú skladbu s názvom 'Burn'.

Minuloročné albumy oboch interpretov vyšli zhodne 11. septembra 2007, aj keď medzi plánovanými dátumami vydania bol pôvodne rozdiel dvoch týždňov. Obaja však počas minulého leta dátum vydania svojho albumu posunuli o týždeň, aby sa stretli v priamom súboji predajnosti. Nie je vylúčené, že k posunu dátumu vydania jedného či druhého albumu z toho istého dôvodu príde aj v decembri...

Zdroj: Billboard.com, wikipedia.org

Súvisiaci interpreti: 50 Cent, Kanye West