Len dva týždne vládla kalifornská metalová legenda albumovému rebríčku vo Veľkej Británii. Na vrchole 'Death Magnetic' od Metallicy vystriedala novinka 'Only By The Night' od garage-rockovej partičky Kings of Leon, ktorá zotrváva na prvom mieste aj v singlovom rebríčku. Podobne zamiešali poradím aj v aktuálnom rebríčku predajnosti albumov v Austrálii.

Americká kapela Kings of Leon sa už tretí týždeň teší z najvyššej predajnosti singla 'Sex On Fire' spomedzi aktuálnych singlových titulov v Británii. K úspechu v singlovom rebríčku sa navyše pridal aj štvrtý štúdiový album s názvom 'Only By The Night', ktorý vyšiel minulý týždeň a debutuje na čele albumového rebríčka. Za prvých sedem dní si ho kúpilo viac než 220 tisíc fanúšikov, v Spojenom kráľovstve mal lepší debut tento rok už len album 'Viva La Vida Or Death And All His Friends' od Coldplay.

Okrem čerstvej novinky majú Kings of Leon v rebríčku albumov aj predchádzajúci album - minuloročný 'Because Of The Times' je po 29 týždňoch v rebríčku na slušnom 12. mieste. V rebríčku singlov zase okrem dominujúceho 'Sex On Fire' nasadili aj novinku 'Use Somebody', ktorá síce vyšla zatiaľ len digitálne, no aj napriek tomu debutovala na 29. pozícii.

V britskom rebríčku albumov je po 60 týždňoch na skvelom druhom mieste Rihanna a jej 'Good Girl Gone Bad' a nasledovaná Duffy s albumom 'Rockferry', ktorý je na čelných priečkach rebríčka už 30 týždňov. Na štvorke je novinka od Pussycat Dolls s názvom 'Doll Domination'. Päťka patrí Ne-Yovi a jeho 'Year Of The Gentleman' a na šiestom mieste je tretia najúspešnejšia albumová novinka tohto týždňa - 'The Best Bette' od Bette Midler.

Až na siedme miesto klesla doposiaľ suverénna jednotka 'Death Magnetic. Rapídny pokles predajnosti nového albumu po troch týždňoch na trhu je pre Metallicu veľkým sklamaním a pravdepodobne sa na ňom podpísala najmä medializovaná kauza ohľadom zlej kvality CD verzie albumu. Od CD nosiča sa dokonca dištancoval aj samotný Ted Jensen, ktorý robil mastering albumu.

Metallica prišla o svoje prvenstvo aj v austrálskom rebríčku ARIA a to už po jedinom týždni na jeho čele. Napriek tomu sa však 'Death Magnetic' stal v Austrálii platinovým. Aj u "protinožcov" obsadila aktuálne prvé miesto novinka od Kings of Leon, ktorí majú v austrálskej top 30 aj svoje predchádzajúce dva albumy.

Zdroj: Nme.com, Bbc.co.uk, Undercover.com.au

Súvisiaci interpreti: Kings Of Leon, Metallica