Len nedávno bol známy R&B spevák zbavený obvinenia z detskej pornografie a už má za sebou ďalší úspešný spor. Od promotéra, ktorý klamal o skutočných príjmoch z jeho turné, by mal R. Kelly dostať približne 3,4 milióna amerických dolárov (takmer 76 miliónov korún / 2,52 mil. Eur).

Promotérska spoločnosť Rowe Entertainment bude podľa nariadenia súdu musieť spevákovi túto čiasku zaplatiť ako odškodné za podvody, ktorými pripravila R. Kellyho o nemalé zisky.

Šéf spoločnosti Leonard Rowe údajne väčšiu časť príjmov z koncertov zatajil a kým manažment R. Kellyho bol v tom, že koncerty sú stratové, Rowe za podvodom získané peniaze nakupoval akcie na investičnom trhu. Jeho podvody však boli odhalené vďaka arbitrovi, ktorého si najal R. Kelly a neskôr sa celá záležitosť riešila súdnou cestou.

41-ročný spevák nedávno unikol nepríjemnému obvineniu, ktoré ho sprevádzalo viac než šesť rokov. Napokon sa až pri súdnom procese v máji a júni tohto roka podarilo jeho právnikom súd presvečiť, že videopáska, ktorú spevák údajne nakrútil pri pohlavnom styku s 13-ročným dievčaťom, ako aj ďalšie pochybné dôkazy o jeho sexuálnych vzťahoch s maloletými, nedokazujú, že by sa R. Kelly niekedy takýchto činov dopustil.

Zdroj: Nme.com, wikipedia.org

Súvisiaci interpreti: R. Kelly