Americký raper a producent Kanye West v týchto dňoch v Los Angeles oznámil názov svojho prvého singla, ktorý bude predzvesťou jeho pripravovaného albumu. Taktiež prezradil, že album vyjde v inom termíne ako pôvodne mal.

Desaťnásobný držiteľ ceny Grammy prezradil, že album s názvom '808's and Heartbreak', je už dokončený a vyjde 25. novembra, namiesto decembrového dátumu. Prvým singlom z albumu by sa mala stať pieseň s názvom 'Heartless'.

Dátum vydania sa zmenil hlavne kvôli tomu, že v rovnakom čase, konkrétne 6. decembra, by sa do predaja mal dostať aj album 'Before I Self-Destruct' od rapera 50 Centa. Kanye sa tak chce vyhnúť priamemu súboju predajnosti albumov.

Pred rokom, v septembri 2007, sa už jeden súboj medzi Westom a 50 Centom odohral. Minuloročné albumy oboch interpretov vyšli zhodne 11. septembra, aj keď medzi plánovanými dátumami vydania bol pôvodne rozdiel dvoch týždňov.

Len v USA sa predalo viacej ako 8,5 miliónov albumov Kanye Westa a so svojím tretím štúdiovým albumom 'Graduation' sa mu podarilo získať tri ceny Grammy, vrátane najlepšieho hip-hopového albumu.

Zdroj: Music-news.com