Už budúci týždeň - 27. októbra - vychádza vo vydavateľstve Forza Music pod názvom "Aj teba sa to týka" unikátny 2CD komplet kultovej slovenskej hardrockovej skupiny Dorian Gray. Časť nahrávok z neho totižto čakalo na svoje vydanie rovných desať ro(c)kov!

Prvé CD obsahuje úplne nový materiál, ktorý skupina nahrávala v najslávnejšom českom štúdiu Sono tým najrockovejším „analógovým“ spôsobom – naživo celá kapela naraz priamo do štúdiového pásu. Na väčšine skladieb sa interpretačne podieľal basgitarista Paľo Horváth (ex-Tublatanka), ktorý však kvôli pracovnému vyťaženiu skupinu opustil. Nahradil ho tak Vlado Kubala. Súčasnú zostavu Dorian Gray okrem neho tvoria gitarista, spevák, producent a skladateľ Vadim Bušovský ako aj bubeník a spoluproducent Jaro Žigo. O texty sa postarali Martin Sarvaš a Braňo Moskáľ.

Unikátny materiál obsahuje druhé CD. Ide o nikdy nevydaný album z roku 1998, ktorý obsahuje skladby s textami legendárneho Jozefa Urbana. Členmi kapely boli v tom čase okrem Vadima Bušovského basgitarista Aty Béreš a bubeník Boris Brna. Album sa nahrával v bratislavských štúdiách Ebony pod producentským dohľadom Juraja Kupca.

Dvadsiatka skladieb na 2CD "Aj teba sa to týka" prináša ten najpravovernejší hardrock bez kompromisov, ktorý nikdy nevyjde z módy. Ukážky z neho si môžete vypočuť aj na kapelovom Myspace.

Skupina Dorian Gray vznikla v roku 1992 a vystriedalo sa v nej mnoho skvelých hudobníkov. V aktuálnej zostave je jediným pôvodným členom zakladateľ Vadim Bušovský, rešpektovaná osobnosť slovenskej rockovej scény.

Foto: Forza Music, DorianGray.sk