8. novembra o 19:00 sa v Klube za zrkadlom predstaví renomovaný holandský skladateľ a jazzový trubkár Eric Vloeimans s kapelou Gatecrash. Eric je považovaný za jedného z najlepších európskych jazzových interpretov, s obrovským talentom pre tvorbu pôvodných skladieb výnimočnej kvality.

Eric Vloeimans ako skladateľ sa neutieka k jednému konkrétnemu štýlu, naopak, v každej skladbe si dokáže vytvoriť vlastný harmonický a podnecujúci prejav. Vloeimansove kompozície sú svieže a tvorivé, no stále plné citu a úcty k tradícií. Jeho vzácny hráčsky talent v ničom nezaostáva za jeho schopnosťou komponovať. Ako jeden z mála ovláda celý zvukový rozsah trumpety, od energiou nabitých výšok až po jemné, zamatové basy. Jeho talent a tvorivé schopnosti mu vyslúžili mnohé ocenenia, medzi inými Dutch Edison Award, Boy Edgar Award a tiež prestížnu Bird Award.

Do Klubu za zrkadlom zavíta ako súčasť elitnej holandskej jazzovej formácie Gatecrash, ďalej v zložení Jeroen van Vliet na klávesoch, Gulli Gudmundsson na kontrabase a Jasper van Hulten za bicími. O svojej hudbe, s ktorou pravidelne vypredávajú európske jazzové kluby, hovoria, že je "občas veselá a absurdná, sem tam romantická a funky a vždy energická a uhrančivá".

Eric Vloeimans koncertuje v strednej Európe len veľmi zriedka a výnimočne, vystúpenie v Klube za zrkadlom by si preto nemal nechať ujsť žiadny jazzový nadšenec. Ako názornú ukážku ponúkame nasledujúce video:



Dátum: 8. november 2008
Začiatok podujatia: 19:00
Vstupné:
250,- Sk v predpredaji, sieť Ticketportal.sk
300,- Sk na mieste

Informácie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Lukačka z Občianskeho združenia Euforion. Ďalšie podrobnosti nájdete na stránkach Artoflivin.sk a Euforion.sk.