Mukatado nie je na hudobnej scéne úplný nováčik. Od svojho vzniku v roku 2001 má za sebou približne stovku odohratých koncertov, na konte spoluprácu s Davidom Kollerom z kapely Lucie a aj niekoľko ocenení v rôznych hudobných súťažiach.

Pred asi rokom a pol dospela skupina k rozhodnutiu, že dozrel čas na nahratie a vydanie debutového albumu. "Uvedomili sme si, že máme dostatok hudobného materiálu, a že po rôznych personálnych výmenách sú v kapele ľudia, ktorí si po ľudskej aj muzikantskej stránke vyhovujú na sto percent," prezradila speváčka skupiny Mukatado Janka Kozáková.

Album už pomaly dostáva finálnu podobu a vyjsť by mal do konca roka 2008. "CD sme nahrávali v Prešove v spolupráci so známym producentom Vladimírom "Randy" Gnepom. Bude obsahovať 13 pop–rockovo ladených skladieb so slovenskými textami, s ktorými nám pomáhal aj Vlado Krausz." Ten je známy predovšetkým spoluprácou so skupinami Peha a IMT Smile.

"Na CD sme si pozvali viacerých hostí - basgitaristu Martina Gašpara či známeho perkusionistu Ajdžiho Saba," uzatvára telegrafickú informáciu o súčasných aktivitách skupiny Mukatado jej speváčka Janka Kozáková.

Súvisiaci interpreti: Mukatado