Zamknite dvere, zaklincujte okná a v napätí očakávajte veci nasledujúce – prichádza svet strachu a hrôzy, šialených zombie a rockových stars! Postavy zo záhrobia plánujú v novembri zaplaviť Prahu a Bratislavu a prebudiť dočasne k životu všetkých miestnych vyznávačov tej najšialenejšej horor–punk/rockové zábavy.

Pokiaľ milujete desivú hororovú atmosféru a frčíte na ostrej punk-rockovej vlne, čítajte ďalej. Z útrob pražského klubu Rock Café a bratislavského Randalu, sa už čoskoro vynoria posmrtné tvory hovoriace si Wednesday 13 a verte, že v ten večer vám bude v prítmí pivničných priestorov poriadne úzko...

Wednesday 13 nie je len meno hlavnej hviezdy oboch koncertov, ale aj pseudonym duchovného otca celého projektu, Josepha Poolea, ktorý sa však svojho občianskeho mena dávno vzdal a medzi živými i mŕtvymi je známy ako Wednesday. Od človeka, ktorý v kolonke povolanie udáva "motherfucker" (preklad vynecháme}, spoluvytvára komiks s názvom "Thirteen Dead Kids" (trinásť mŕtvych deciek) a ktorého veľkým vzorom je Alice Cooper, snáď ani nemožno očakávať nič normálne.

Nemenej preslávený je jeho ďalší projekt s názvom Murderdolls, v ktorom okrem iného hrá na gitaru bubeník Slipknot Joey Jordison. Wednesday sa stáva symbolom pre súčasnú mladú generáciu, ktorú ovplyvňuje svojími postojmi, názormi, hudbou, ale taktiež štýlom obliekania, za ktorý vás rodičia doma príliš nepochvália. "Neznášam, keď mi niekto čokoľvek prikazuje, aj preto som nikdy nechodil do kostola," hovorí Wednesday. "Pre mňa bola vždy hudba únikom z reálnej života. Kedykoľvek som mal nejaký problém, išiel som domov, vzal gitaru a vypustil zo seba hraním všetku tú zúrivosť."

Ťažko povedať, ktoré sily mu pred štyrmi rokmi vnukli predstavu založiť nový projekt, ale rozhodne to museli byť sily poriadne zvrátené, lebo to, čo vzniklo a bolo pomenované ako Wednesday 13, bude desiť milióny pozemských smrteľníkov ešte niekoľko desaťročí, a to zrejme až do doby, keď bude z planéty Zem odstránené posledné CD tejto kapely. Jej prvou vizitkou bol album 'Transylvania 90210: Songs of Death, Dying and the Dead' (2005), ktoré katapultovalo kapelu z potemných cintorínov do koncertných siení po celom svete. Nasledovali v rýchlom slede vydané platne 'Fang Bang' (2006), 'Skeletons' (2008), 'Bloodwork' (2008) a "živáč" 'Fuck It, We'll Do It Live' (2008).

Z kapely Wednesday 13 sa behom krátkej doby stal jeden z najvýznamnejších predstaviteľov hudobného štýlu, ktorému v minulosti vyšliapal cestičku sám veľký Marilyn Manson a v súčasnosti ho svojím spôsobom zosobňujú napríklad The Misfits alebo prevarení My Chemical Romance. Wednesday pred pripravovaným turné sľubuje ostrú horor-rockovú jazdu s jedným jediným cieľom - nenechať návštevníkov koncertov ani na chvíľku si oddýchnuť a ponúknuť šou, pri ktorej vám bude tuhnúť krv v žilách.

Wednesday 13 (USA)
www.wednesday13.com
www.myspace.com/officialwednesday13
+ support
--
sobota 8. november
Praha, Rock Café

utorok 11. november
Bratislava, Randal klub

Vstupenky sú dostupné vo všetkých bežných predpredajných sieťach Obscure Promotion.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Karlík z Obscure Promotion. Ďalšie podrobnosti nájdete na stránke Obscure.cz.