Nový album bratislavskej skupiny Tu v dome dostal názov 'Neskorý zber'. Oslavou jeho vydania bude aj koncert naživo zriedkakedy vystupujúcej kapely karikaturistu a výtvarníka Shootyho. Tu v dome svoje nové pesničky predstavia vo štvrtok 6. novembra o 20:00 v A4 v Bratislave. Účinkovať bude aj množstvo hostí, ktorí prispeli ku skladbám na albume. Niektoré z týchto hudobných spoluprác sa dostali i grafického spracovania v podobe "videokoláží".

Krstnými hosťami albumu budú Shina & Longital, Modré hory, Marián Jaslovský, Miro Lago z Pressburger Klezmer Band, Ďuro Hamar a Agnes Lovecká zo Živých kvetov, Frank Winter, Und Andere, a ďalší. Okrem toho, že všetci spolu zahrajú pesničky z nového albumu, každý hosť zahrá aj niečo zo svojho repertoáru.

Lístky za predpredajovú cenu 100,- Sk si môžete kúpiť na stránke www.slnkorecords.sk v oddelení Koncerty. Každý, kto tak urobí, bude mať na koncerte zľavu na nové CD (200,- Sk). Lístky na koncert na mieste budú stáť 150,- Sk a CD 250,- Sk.


Tu v dome + Lyrik & Bene (Modré hory) - 'Príšerie'

CD vychádza obalené v digipacku, autorom grafického návrhu je sám Shooty a Mária Rojko. Album vydáva nezávislé vydavateľstvo Slnko records. Vo formáte mp3 sa už nový album dá kúpiť na www.slnkorecords.sk, digipack bude v predaji na krste, a od piatku aj v kamenných obchodoch a na internete.


Tu v dome + Shina (Longital) - 'Konvalinky'

Skupina vznikla v roku 1991. Prebádava nepreskúmané zákutia akustickej hudby, nezaťažené konvenciami žánrov a pritom sa nevzdáva pesničkovej formy. Pomáha si zhudobňovaním textov klasikov slovenských (Krasko), alebo svetových (Seifert, Morgenstern). Má taktiež záľubu v ľudovej slovesnosti, ku ktorej nepristupuje s pietou ale so snahou priviesť ju do nového kontextu.

Zloženie: Lacko Ďurko (gitara, klávesové nástroje, mandolína, hlas), Martin Šútovec (banjo, banjitar, mandolína), Mišo Šulek (kontrabas, hlas), Ozo (bicie)

Informácie pre Hudba.sk poskytol Elek Kubicsko zo Slnko Records. Viac informácií a ukážky tvorby Tu v dome nájdete na stránkach www.myspace.com/tuvdome, www.tuvdome.sk a www.slnkorecords.sk.

Foto: Slnkorecords.sk, Myspace.com/tuvdome