Domáce vydavateľstvo Deadred Records aj v decembri informuje o dianí vo svojom svete. Nezávislá značka sa teší z účasti svojich umelcov na soundtracku nového slovenského filmu Veľký rešpekt, Foolk pracuje na krátkom dokumente o svojej tvorbe, ktorý sa koncom mesiaca objaví vo vysielaní STV, a Autumnist prináša ďalšie info o svojom očakávanom eponymnom albume.

Hudba z Deadred Records vo filme o živote v Petržalke

V novom slovenskom filme Veľký rešpekt režiséra Viktora Csudaia má malé "zastúpenie" label Deadred Records. Hudbu do filmu, ktorý mal premiéru 1. decembra na Medzinárodnom filmovom festivale v Bratislave, totiž skomponovali aj Richard Lalík z Ettella Diamant a Milan Uhrík aka Handbag. Zatiaľ čo Ettelle Diamant vyšlo u Deadred v roku 2004 eponymné EP, projekt Handbag sa prezentoval niekoľkými skvelými remixami na dvoch výberovkách. Film Veľký rešpekt by sa mal dostať do distribúcie začiatkom budúceho roka.

Foolk po čase znovu v STV

Foolk sa po svojom niekdajšom pamätnom vystúpení v relácii Metro opäť objaví na obrazovke STV. Dňa 8. decembra bude v priestoroch Antika Dorota resp. v Subclube natáčať krátky 5-minutový profil, ktorý bude odvysielaný 21. decembra v relácii Umenie 08. Krátky video-úryvok z jeho koncertovania v Metre (skladba 'Something Like Jazz' z rovnomenného EP) si môžete pozrieť TU. Viac info o projekte Foolk na oficiálnej stránke www.foolk.net.

Album Autumnist je na spadnutie

Autumnist uverejnil pred časom na svojom blogu zopár detailov o svojom druhom štúdiovom albume, ktorý nesie eponymný názov, a ktorého vydanie je už len otázkou niekoľkých dní. Po tom, čo album v novembri majstrovsky domastroval Ecson Waldes, je momentálne nosič vo výrobe. Čerstvé a zásadné informácie o tomto albume prinesieme čoskoro. Viac informácií o projekte Autumnist nájdete na stránkach Theautumnist.blogspot.com.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Martin Turzík z nezávislého vydavateľstva Deadred Records.

Súvisiaci interpreti: Foolk