Do našej ankety sa zapojila aj domáca punková legenda Slobodná Európa. V minulom roku ste ju mohli vidieť na viacerých letných festivaloch, ale aj na desiatkach klubových koncertov v rámci turné Primitive Rock'n'roll? Tour 2008 či jesennej šnúry so spriaznenou kapelou Živé kvety. "Slobodka" slávi v roku 2009 okrúhle výročie a tak od nej možno opäť očakávať nabitý rok...

"V pohode, veľmi veľa koncertov a festivalov, nová pesnička..." - týmito slovami zhodnotil spevák Whisky rok 2008 a dodal: "Najviac ma potešilo, že s nami opäť hral Sveťo, že výborne dopadol náš festival Vrbovské vetry, ktorý robíme s Braňom Jóbusom a že sa nám podarilo zrealizovať turné so Živými kvetmi. Najväčším súkromným zážitkom bolo pre mňa to, že sa mi podarilo prejsť viac ako 350 km pešo cez Himaláje a vyliezť do výšky 5500 m. n. m."

Aktuálne plány Slobodnej Európy vyzerajú nanajvýš zaujímavo, veď kapela je na scéne už dve desaťročia. "V roku 2009 oslavujeme 20 rokov od vzniku našej kapely, robíme turné so Zónou A a pevne verím, že keď sa Sveťo vráti z liečenia, vydáme novú platňu..." - prezradil Whisky.

Foto: RF music agency

Súvisiaci interpreti: Slobodná Európa