Dan Bárta & Illustratosphere v apríli opäť zavítajú na Slovensko. Od 18. apríla do 1. mája sa s novým koncertným programom predstavia v jedenástich mestách naprieč celou republikou. Kapelu ste počas posledných rokov mohli vidieť na festivaloch ako Bažant Pohoda či Nu Jazz Dayz (obe v roku 2007), Nová Illustratosphera Tour 2009 však bude prvým spoločným slovenským turné tejto skvelej zostavy po dlhých šiestich rokoch.

Dan Bárta patrí medzi najvýraznejšie spevácke, textárske a skladateľské osobnosti českej scény a jeho kapela je zložená z českej hudobnej špičky uznávanej po celej Európe. Na Slovensku sa projekt pri príležitosti desiateho výročia svojho založenia predstaví s novým imidžom a koncertným programom.

Jeho dramaturgia bude okrem tvorby z albumov 'Illustratosphere' (2000) a 'Entropicture' (2003), či 'Animage' (2008) pozostávať aj z Danových najväčších hitov z čias jeho pôsobenia v J.A.R. a Sexy Dancer, a tiež z hitu 'On My Head', ktorý bol zložený na soundtrack k filmu Snowboarďáci.

Koncertné turné Nová Illustratosphera Tour 2009 sa uskutoční v apríli 2009, pričom prvý koncert sa odohrá v Bardejove 18. apríla. Turné vyvrcholí 1. mája koncertom v Bratislave.

18. apríl - Bardejov
20. apríl - Košice
21. apríl - Rožňava
22. apríl - Ružomberok
23. apríl - Martin
24. apríl - Trenčín
25. apríl - Bojnice
28. apríl - Banská Bystrica
29. apríl - Púchov
30. apríl - Nitra
1. máj - Bratislava

Organizátorom turné na Slovensku je agentúra Kubustudio. Za sebou má organizáciu mnohých, hlavne jazzových koncertov a kultúrnych podujatí, ako aj produkciu niekoľkých audiovizuálnych diel. Na svedomí má napr. Martinské kultúrne leto 2008, spoluprácu na výrobe DVD Richard Müller turné 44, jazzový festival Jazzalife, hudobné dokumenty pre STV, či organizačné a zvukové zabezpečenie koncertov Nasheet Waits & Johannes Enders quartet, -123 min, Psí vojáci, Andrej Šeban, Oskar Rózsa, Martin Valihora, Juraj griglák, Longital, John Shannon, Marián Geišberg, Akira Jimbo a ďalších.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Jakub Kováč. Viac informácií prinesieme po tlačovej konferencii k turné, ktorá sa uskutoční na budúci týždeň.

Foto: Juraj Cagáň (1,2), Patrik Marflák (3)

Súvisiaci interpreti: Dan Bárta