Jedinečný projekt Blackmore's Night, ktorý tvorí legendárny gitarista Ritchie Blackmore a jeho manželka a speváčka Candice Night, vystúpi spolu s doprovodnou kapelou po prvýkrát na Slovensku. Stane sa tak 12. februára 2009 v priestoroch PKO. Prinášame vám niekoľko audiovizuálnych ochutnávok ich tvorby, v ktorej sa folkový spev a gitarové majstrovstvo snúbi s atmosférou dávnych dôb minulých.

Ritchie Blackmore sa, ako bývalý a zakladajúci člen, a zároveň hlavný skladateľ hard-rockovej formácie Deep Purple, nepochybne radí medzi najvýznamnejších hudobníkov posledných desaťročí. Osobitosť a hudobná kvalita, ale najmä prirodzená intuícia, ktorou sa riadi od počiatku svojej kariéry, mu zaistili jeho miesto na výslní už temer 40 rokov.

Vplyv stredovekej a najmä renesančnej hudby bol rozpoznateľný už v jeho predchádzajúcich hard-rockových kompozíciách, no naplno sa prejavil až v roku 1997 po vydaní prvého CD jeho aktuálneho projektu Blackmore's Night (video 'Minstrel Hall' live). Od tohto momentu táto vášeň kulminuje v osobitom štýle, ktorému dodáva punc jedinečnosti aj jeho spievajúca manželka Candice Night (video 'Diamonds & Rust' live). On sám tvorbu tohto projektu, ktorý má za necelých 12 rokov existencie na konte sedem albumov, opisuje slovami "renesančný rock s mnohými vplyvmi folku a balád".


Blackmore's Night - 'Way to Mandalay'


Blackmore's Night - 'Home Again' live


Blackmore's Night - 'Under a Violet Moon' live

Atmosféru dávnych dôb, majstrovsky prenesenú do podmanivých balád a okorenenú patričnou dávkou nezameniteľného "blackomoreovského" rocku, si môžu slovenskí fanúšikovia premiérovo vychutnať v Bratislave už o mesiac. Predpredaj prebieha v predajných sieťach Ticketportal, Ticketpro a v predajniach značky Kenvelo. Usporiadateľom koncertu je agentúra XL promotion.

Viac informácií o koncerte nájdete na stránkach www.xl.sk.

Zdroj: Xl.sk, Youtube.com, Dailymotion.com
Foto: Blackmoresnight.com

Súvisiaci interpreti: Blackmore's Night