Možno ste už v médiách postrehli informáciu o tom, že veľká hviezda vystúpi v malom meste. Reč je o britskej speváčke Natashi Bedingfield, ktorá má na konte hity ako 'Unwritten', 'These Words', 'I Bruise Easily', 'Soulmate', či 'I Wanna Have Your Babies'. Informáciu o koncerte, ktorý sa v žiarskom "kulturáku" uskutoční sobotu 21. marca, ako prvé prinieslo na svojej stránke ešte v decembri Mestské kultúrne centrum Žiaru nad Hronom, ktorému sa podaril husársky kúsok...

Mnohí Žiarčania tomu nemohli uveriť a tak sa niekoľko dní po zverejnení informácie na stránkach Mskcentrum.sk objavil objasňujúci rozhovor s dramaturgom MKC v Žiari nad Hronom, Jankom Kulichom. Ten okrem iného prezradil, že najväčším problémom je ubytovanie hviezdy a jej 25-členného tímu. "Hotel, ktorý sme zatiaľ vybrali, má pre Natashu málo hviezdičiek. Vzhľadom k tomu, že príde takáto svetoznáma speváčka, sme sa rozhodli zrekonštruovať aj časť zákulisia a šatní. Zrenovujeme toalety, kúpeľňu, sprchovacie kúty..."

Nakoľko kapacita Estrádnej sály MKC je len 1500 divákov, nebude zrejme problém vypredať koncert do posledného miesta. Pri cene vstupenky 30-40 Eur sa tak organizátorom značná časť počiatočných nákladov spojených s organizáciou koncertu vráti. Koncert je financovaný z rozpočtu MKC a podľa slov Janka Kulicha nie je jeho usporiadanie také drahé, ako by sa mohlo pri hviezde tohto formátu zdať.

"Navýšiť tento rozpočet sme nepotrebovali, najmä preto, že sme v tomto roku (2008) prekročili plánované príjmy. Samozrejme, rokujeme aj so sponzormi. Pikoškou určite je, že Natasha nás vyjde lacnejšie, než napríklad skupina Elán. Zaujímavosťou je aj to, že pre kapelu budeme zabezpečovať všetky hudobné nástroje podľa ich požiadaviek."

Exkluzívny 90-minutový koncert, ktorý bude zároveň oslavou 5. narodenín MKC v Žiari nad Hronom, by mohol byť príležitosťou po prvýkrát počuť okrem najväčších hitov aj úplne nové skladby z pripravovaného štvrtého štúdiového albumu Natashi Bedingfield. Ten tretí s názvom 'Pocketful of Sunshine' (2008) vydala Natasha primárne pre americký trh, kde bodovala najmä vďaka duetu 'Love Like This' so Seanom Kingstonom, a singlom 'Pocketful of Sunshine' a 'Angel'. Svoj nový album bude naopak propagovať najmä vo Veľkej Británii a v Európe.

Začiatok roka 2009 trávi Natasha na Novom Zélande, ktorý je rodiskom oboch jej rodičov a stal sa pre ňu ideálnym miestom na písanie skladieb. "Prišla som sem na niekoľko týždňov skladať nové piesne. Je to veľmi inšpirujúce miesto na písanie hudby. Chodím sem tak často, ako môžem, väčšinou raz do roka, aby som sa doplnila nápadmi na ďalší album. Celá moja rodina je tu. Aj keď som sa narodila a žijem v Británii (preto mám londýnsky prízvuk), vždy som cítila hlboký pocit príslušnosti k Novému Zélandu," uviedla Natasha na svojej oficiálnej stránke Natashabedingfield.com.

Vstupenky na koncert Natashi Bedingfield v Žiari nad Hronom sú od tohto týždňa v predpredaji v sieti Ticketportal. Ako prvé sa do predaja dostávajú vstupenky v cene 30 Eur (903,50 Sk) v limitovanom počte 500 kusov. Po ich vypredaní pôjdu ďalšie vstupenky do predaja v cene 40 Eur (1205 Sk).

Zdroj: Mskcentrum.sk, Natashabedingfield.com
Foto: Natashabedingfield.com

Súvisiaci interpreti: Natasha Bedingfield