"Na Slovensku sme už šnúru pred pár rokmi mali a odozva bola vynikajúca. Dospeli sme teda k názoru, že ľudia sa z našej prítomnosti tešia, a tak sa chystáme na ďalšie turné zložené z 11 koncertov."

Takto charakterizoval svoj návrat na Slovensko český hudobník Dan Bárta, ktorý je známy spoluprácou s množstvom interpretov. Ako malé prekvapenie pre fanúšikov sa dá označiť aj to, že v Bratislave si svojho obľúbenca vychutnajú až dvakrát.

"Je dosť možné, že sa bude konať aj dvanásty koncert, ktorý bude taktiež v Bratislave. Prvý s istotou prebehne v Zrkadlovom háji, keďže budúcnosť PKO je neistá."

Na turné si Dan žiadneho špeciálneho hosťa neberie, keďže podľa vlastných slov sa hosťami skôr stávajú: "My sa hosťami väčšinou stávame. V podstate nemá cenu niekoho zobrať na jednu alebo dve pesničky, aby tam len sedel a ani si poriadne nezahral."

"Fanúšikovia sa môžu tešiť na prierez celou našou tvorbou. Výber piesní najviac záleží od prostredia, v ktorom budeme hrať – to znamená, že bude záležať od priestoru, či ľudia odídu zasnení alebo roztancovaní." – podotkol Dan na margo pripravovaného playlistu.

Okrem iného sa zdá, že ani naši českí a poľskí susedia neprídu skrátka, keďže by sa kapela Illustratosphere mala objaviť i tam – "Pomaly plánujeme ďalšie turné v Čechách a dokonca pripravujeme aj pár koncertov v Poľsku."

Turné Dana Bártu so skupinou Illustratosphere sa uskutoční v týchto mestách:

18. apríl - Bardejov
20. apríl - Košice
21. apríl - Rožňava
22. apríl - Ružomberok
23. apríl - Martin
24. apríl - Trenčín
25. apríl - Bojnice
28. apríl - Banská Bystrica
29. apríl - Púchov
30. apríl - Nitra
1. máj - Bratislava

--
Text: Miroslav Meňhert
Foto: Daša Barteková

Súvisiaci interpreti: Dan Bárta