Bývalý člen kapely Le Payaco sa po jej rozpade v roku 2006 vydal na sólovú dráhu, pričom v dnešnej dobe má už na konte album 'Sounds Like This' a výberovku 'Spinky'. V exkluzívnom rozhovore pre Hudba.sk sa Tomáš netajil svojimi ambíciami skúsiť šťastie aj na poli filmovej hudby.

"Môžem prezradiť, že ma láka filmová hudba - spolupráca s obrazom. To je zatiaľ moja najväčšia výzva, no uvidím ako sa to všetko vyvŕbi po mojom návrate z Thajska." - podotkol Tomáš Sloboda na margo jeho plánov v blízkej budúcnosti.

Fanúšikovia sa však už teraz môžu začať tešiť, keďže sa pomaly začínajú rodiť plány na nový album: "Určite mám v pláne nahrať novú dosku, a to v skúšobni s nahrávacím štúdiom, ktoré sa nám podarilo postaviť spoločne s Billym Barmanom."

Na druhú stranu sa v kuloároch stále povráva o "one-night-stand" pôvodnej zostavy Le Payaco, bohužiaľ odpoveď na túto tak frekventovanú otázku je momentálne negatívna: "V blízkej budúcnosti to na nič podobného nevyzerá – žiadne koncerty, ani festivaly. Mali sme síce exkluzívnu ponuku hrať na Pohode ako malé prekvapenie, ale dá sa povedať, že to stojí na mne. Aby som to uzavrel – raz určite, ale v dohľadnej dobe žiaden Le Payaco revival určite nebude."

Ako malá útecha môže ale slúžiť fakt, že sa Tomáš pravdepodobne vyberie na spoločné turné s kapelou Diego: "Určite by ma potešilo zahrať si s Diego, prípadne spraviť spoločné turné, čo by mohlo byť veľmi zaujímavé po hudobnej stránke. S chalanmi to ešte máme dohodnúť, ale je to dosť možné."

Viac sa dozviete v rozhovore.

--
Autor: Miroslav Meňhert
Foto: Juraj Cagáň (1), Igor Daniš (2)