V poradí už sedemnásty ročník medzinárodného festivalu blues a rhythm'n'blues s názvom Livin' Blues sa opäť uskutoční v bratislavskom Dome kultúry Lúky v Petržalke. Tento rok sa uskutoční v sobotu 14. marca 2009 so začiatkom o 16:30.

Podujatie, ktoré si v priebehu rokov vydobylo pevne miesto medzi najvýznamnejšími bluesovými podujatiami na Slovensku, otvorí bratislavská formácia Stará škola - The Old School Band radiaca sa k tomu najlepšiemu, čo slovenská rocková a bluesová scéna momentálne ponúka. Po nich sa predstaví novozámocký Canned Heat Revival.

Z Holandska zavíta do Bratislavy pozoruhodná interpretka blues so slovenskými koreňmi Andrea Peeters–Karovičová nasledovaná bratislavskou formáciou Víťazný traktor s lídrom Janom Liteckým-Švedom. Medzi hviezdy Livin' Blues 2009 bude nepochybne patriť špičkový poľský bluesband Krzak s vynikajúcimi hráčskymi individualitami. Záver obstará americký bluesový harmonikár a spevák Big Bones podporovaný maďarsko-slovenskou formáciou Dirty Fred.

Popri hlavnom pódiu sa v sále B predstavia skupiny S.R.O. a Maco Csonka & Dr. Schlosser Band. Súčasťou podujatia bude aj výstava dokumentov z činnosti Slovenskej bluesovej spoločnosti. Vstupné na Livin' Blues bude na mieste 11 Eur, v predpredaji, ktorý bude spustený čoskoro, 9.50 Eur.

Foto: Krzak-band.com, Myspace.com/bigbonesblues