Svetoznáma americká kapela Fall Out Boy zavíta v rámci svojho európskeho turné aj do Viedne. Už 17. marca rozmetajú viedenský Gasometer hity ako 'Thanx for the Memmories', This Ain't a Scene - It's an Arms Race', či 'American Suitehearts'.

Štvorčlenná pop punková kapela sa už v prvej polovici tohto desaťročia zapísala do histórie ao jedna z najpopulárnejších teen-age kapiel na svete. Za osem rokov aktívneho hrania predala milióny platní, je niekoľkonásobným držiteľom cien Kerrang!, MTV video Awards či Teen Choice Awards. V roku 2007 zahrali Fatt Out Boy v rámci charitatívneho projektu Live Earth ako jedna z najmladších kapiel.

Skupina Fall Out Boy v zložení Patrick Stump (spev a gitara), Pete Wentz (vokály, basa), Joe Trohman (gitara) a Andy Hurley (bicie) vznikla v roku 2001 v Chicagu. Už prvý album vydaný na major labeli (v poradí tretí) 'From Under the Cork Tree' (2005) znamenal pre mladú kapelu svetový úspech. Viac ako 2,5 milióna predaných nosičov v USA a množstvo cien vystrelili štvoricu mladíkov medzi najjagavejšie hviezdy mladého amerického punku. Potom však nasledoval album 'Infinity On High' (2007) a ten skupine definitívne potvrdil status svetovej megahviezdy.

V decembri 2008 sa na trhu objavila novinka, zatiaľ posledné CD 'Folie á Deaux'. Na piatom štúdiovom albume sa okrem členov kapely podieľali aj mená ako Elvis Costello, Lil Wayne, Debbie Harry z Blondie alebo Pharrell Williams. Kapela Fall out Boy si naposledy získala sympatie Američanov vystúpením na Youth Ball pri príležitosti prezidentskej inaugurácie Baracka Obamu. Vystúpili tu spoli s Kanye Westom a Kid Rockom.

Nuda v Gasometri rozhodne nebude ani pri predkapele - pred FOB vystúpi švédska new wave kapela The Sounds, ktorá bude na celosvetovom turné v lete sprevádzať aj opäť vystupujúcich No Doubt.

Predpredaj na Slovensku prebieha v sieti Eventim.sk.

Ďalšie koncerty Nova Music vo Viedni:
20. marec, Danko Jones + Backyard Babies, Flex
26. marec, Mando Diao + The View, Gasometer
25. apríl, Papa Roach + special guest Filter, Gasometer
28. apríl, Beyoncé, Stadthalle

Informácie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz z agentúry Nova Music Entertainment. Viac info nájdete na stránkach www.novamusic.at.

Súvisiaci interpreti: Fall Out Boy