Najpopulárnejšia "girl band" súčasnosti - Pussycat Dolls - sa už o necelé dva týždne premiérovo predstaví na Slovensku. O výnimočnosti ich vystúpenia v bratislavskej Incheba Aréne, ktoré 24. februára sa uskutoční v rámci európskeho turné Doll Domination Tour 2009, niet pochýb, z ich tábora však neustále prichádzajú nové a nové správy plné prekvapení. No nie vždy sú príjemné...

Nie príliš veselou správou je, že uprostred svojho európskeho turné museli Pussycat Dolls zmeniť pôvodné plány, podľa ktorých ich mala na všetkých európskych koncertoch sprevádzať newyorská diva Lady GaGa. Autorka hitu 'Just Dance' mala byť špeciálnym hosťom aj na bratislavskom koncerte. Teraz sa však obe strany dohodli, že ešte pred pražským vystúpením sa definitívne rozlúčia. Samozrejme, v dobrom. Pre slovenských fanúšikov to žiaľ znamená, že Lady GaGa 24. februára v bratislavskej Incheba Expo Aréne nevystúpi. Podstatné ale je, že "cicušky" sa ukážu v plnej sile a maximálnom lesku.

Aby sa tak mohlo stať, je potrebné, aby organizácia koncertu fungovala stopercentne - a to nie len na pódiu ale aj v zákulisí. Z tábora Pussycat Dolls už prišiel na Slovensko zoznam vecí, ktoré treba zabezpečiť, aby pätica speváčok a ich sprievod nezomreli od hladu. Vyplýva z neho, že v Bratislave bude pred koncertom i po ňom solídna hostina. Organizátori totiž musia zabezpečiť stoly a stoličky pre 60 ľudí. Toľko ľudí sa podieľa na tom, aby päť bábik mohlo predviesť svoje úspešné hity, dokonalé telá a pekné tváričky.

"Všetkých samozrejme treba nakŕmiť. Pussycat Dolls si so sebou vozia vlastného, overeného kuchára, no ingrediencie používajú miestne. Dokazuje to požiadavka, podľa ktorej musí byť ráno k dispozícii veľké auto so šoférom, ktorý sa vyzná v miestnych obchodoch. Je teda vysoko pravdepodobné, že ak budete 24. februára predpoludním v niektorom z bratislavských supermarketov, stretnete sa s nákupným komandom Pussycat Dolls. Určite to nebude malý nákup. Je krajne nepravdepodobné, že by Nicole, Ashley, Jessica, Melody alebo Kimberly jazdili s nákupným vozíkom po vašej predajni, ale niekto z realizačného tímu sa o to isto postará," prezrádza Jana Mudriková z usporiadateľskej agentúry Vivien.

"O samotné bábiky sa budú starať dve pomocné sily. Vyžiadali si totiž asistenciu do šatne z miestnych zdrojov. Organizátori koncertu teraz vyberajú dve šťastné duše, ktoré sa k Pussycat Dolls dostanú tak blízko, ako len pár vyvolených. Muži majú smolu - musia to byť dievčatá," dodáva.

Zo súdka dobrých správ sa Pussycat Dolls môžu pochváliť napríklad tým, že "musia" opäť vydať svoj najnovší album 'Doll Domination'. Koncertné turné je očividne také úspešné, že ho akosi nie je dosť. Je nabité hitmi a tí, ktorí už mali to šťastie a videli bábiky naživo, neodolajú nutkaniu mať album aj doma. Aby toho nebolo málo, údajne chystajú aj album najväčších hitov. Na svojom konte síce majú len tri štúdiové albumy, ale výberovka toho naj sa z nich dá hravo poskladať. Ako bonus k svojim overeným hitom vraj na ňu pridajú aj úplne novú, zatiaľ neznámu pesničku.

Podľa informácií, ktoré vydavateľstvom zatiaľ neboli oficiálne nepotvrdené, by mali ich "Greatest Hits" vyjsť niekedy v lete. Mali by mať podobu CD + DVD s videoklipmi a záznamami zo súčasného koncertného turné. Je teda možné, že sa tam objaví aj niečo z Bratislavy. Ak však chcete mať plnohodnotnú pamiatku na celý koncert, môžete si ju zabezpečiť vďaka unikátnemu USB náramku, ktorý sa dá objednať na oficiálnej stránke Pcdmusic.com. Každý koncert Doll Domination Tour 2009 totiž zaznamenávajú kamery a vy si môžete pri objednávke náramku zvoliť, záznam ktorého vystúpenia na ňom chcete mať. V ponuke je aj to bratislavské 24. februára v Incheba Expo Aréne. Pamäťová microSD karta sa dá navyše z náramku vybrať, takže koncert môžete sledovať vo svojom mobile či v iPode. USB náramok s bratislavským vystúpením si fanúšikovia môžu objednať už teraz. Ľudia okolo "pussycatiek" sľubujú, že do dvoch týždňov po koncerte ho máte doma.

Show Pussycat Dolls prinášajú na Slovensko Agentúra Vivien a Infiniti Media. Vstupenky sú už v predaji v sieti Ticketportal.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Jana Mudriková z Agentúry Vivien.

Súvisiaci interpreti: Pussycat Dolls