20-ročná popová hviezda z Barbadosu údajne polícii vo svojej výpovedi povedala, že ju jej o rok mladší priateľ Chris Brown škrtil a vyhrážal sa jej zabitím. Speváčka následne omdlela.

Tohtoročné udeľovanie Grammy Awards výrazne poznačil incident, ktorý sa stal v noci zo soboty na nedeľu. Keď sme o nepríjemnej udalosti informovali v pondelok, ešte nebolo oficiálne potvrdené, kto bol obeťou fyzického útoku R&B speváka Chrisa Browna. Dnes je však už isté, že to bola skutočne Rihanna.

Oficiálne potvrdené správy sú však nuda a tak bulvárne médiá, citujúc anonymný zdroj z prostredia polície, prichádzajú s ďalšími neoverenými podrobnosťami o hádke prominentnej dvojice. Tentokrát vraj prehovoril jeden z policajtov, ktorý sa zúčastnil vyšetrovania. Podľa neho speváčka vo svojej výpovedi uviedla, že ju Chris Brown škrtil, pričom kričal "Zabijem ťa!".

Do stavu život ohrozujúcej zúrivosti sa údajne dostal po tom, ako Rihanna pri hádke odhodila jeho kľúče od auta. V afekte sa snažil kľúče nájsť a keďže sa mu to nedarilo, chytil svoju priateľku pevne pod krk. Tá však údajne po chvíľke omdlela a keď sa opäť prebrala, Brown bol už preč.

Dôkazom, že udalosti zo sobotnej noci boli naozaj vážne, je aj vyjadrenie polície, ktorá odmieta médiám poskytnúť záznam núdzového hovoru, ktorým si Rihanna privolala pomoc. "Väčšinu záznamu tvorí nahrávka zúfalo kričiacej ženy," uvádza sa vo vyhlásení losangeleskej polície. V jej oficiálnom stanovisku tiež stojí, že aj keď bol útočník prepustený na kauciu, je veľmi pravdepodobné ho ešte čakajú ďalšie tresty.

Anonymný zdroj potvrdil, že Rihanna mala počas výsluchu škaredo napuchnuté pravé oko a modriny na rukách. Od incidentu sa na verejnosti neukázala a zdá sa, že v najbližších dňoch sa ani neukáže. Nielenže zrušila svoju narodeninovú oslavu (21 rokov dovŕši 20. februára), ale na neskorší termín posunula aj plánovaný koncert v Malajzii. Domov do Barbadosu však poslala rodine odkaz, že je v poriadku. Prostredníctvom babičky odkázala miestnemu denníku Daily Nation, že sa ľudia o ňu nemusia báť.

Fanúšikovia jej v týchto dňoch preukázali veľkú podporu, keď sa na jej Myspace stránke objavili desiatky nových odkazov ako "Si úžasná a silná žena... Vlož svoje rany do piesne, ktorá môže inšpirovať každého, aby bol silný a prežil všetko zlé, čo mu život prinesie" ale aj "Zaslúžiš si lepšieho" či "Pošli ho do prdele". Dostala dokonca i ponuku na dovolenku, ktorá by jej pomohla zotaviť sa: "Ak potrebuješ chvíľku oddychu, tak sa mi ozvi, moja rodina vlastní nejaké súkromné pláže, ak sa chceš uvoľniť a relaxovať s našou rodinou a priateľmi."

Omnoho menej podpory má momentálne Chris Brown, ktorého sa verejne zastala iba jeho sestra Lytrell Bundy. "Nikdy nebol náchylný k agresívnemu jednaniu. Vždy to bol dobrý chlapec - nikdy nie násilný," povedala Lytrell pre Extra TV. V ich rodine však nebolo všetko v poriadku. Brown v jednom z rozhovorov povedal, že jeho nevlastný otec často bil jeho matku. Mladý spevák ho za to údajne vždy nenávidel a odsudzoval, avšak zdá sa, že táto skúsenosť z detstva na ňom zanechala stopy.

Zdroj: Music-news.com, Usmagazine.com

Súvisiaci interpreti: Chris Brown, Rihanna