TASR: Tanečný súbor Lúčnica sa tento víkend vyberie do Egypta. Spolu s orchestrom Zlaté husle tam odletí v nedeľu 15. februára. Sviatok zamilovaných si tak budú môcť trochu predĺžiť a nechať ho doznieť v exotickom prostredí v blízkosti Sfingy a starovekých pyramíd.

Na prvej scéne Egypta, na javisku Národnej opery v Káhire a neskôr v Darwish Theatre v Alexandrii uvedie Lúčnica spolu päť predstavení s reprezentačným programom. Jedno z vystúpení v Káhire je benefičné, venované deťom. Bude sa konať 19. februára a pozvaní sú študenti z káhirských škôl, ktorým ho Lúčnica venuje bez nároku na honorár.

"Už teraz máme správy, že záujem vidieť svetovo unikátne umenie našich lúčničiarov ďaleko presahuje možnosti veľkej sály operného domu v Káhire a rovnaký záujem je aj na predstavenia pre verejnosť," hovorí riaditeľ Lúčnice Marián Turner.

Záštitu nad egyptským turné Lúčnice prevzala prvá dáma Egypta Suzanne Mubaraková. Mimoriadnou udalosťou zo spoločenského hľadiska sa stane najmä prvé večerné predstavenie v opernom dome v Káhire 18. februára, na ktorom manželka Husního Mubaraka prisľúbila aj osobnú účasť. Na slávnostnom podujatí nebude chýbať ani veľvyslanec Slovenska v Egypte Peter Zsoldos.

Zdroj: TASR
Foto: Lucnica.sk