Nenapodobiteľný americký gitarista Richie Kotzen, ktorý sa už dnes večer predstaví v bratislavskom Heineken Tower Stage, pred pár dňami bez vysvetlenia zmenil zostavu svojej sprievodnej kapely na aktuálne prebiehajúcom európskom turné. Kvalitatívna latka sa však ani len nezachvela - za bicími sedí vášnivý stroj na rytmus z Caracasu Demian Arriaga, ktorý vo svojej pomerne krátkej kariére už bubnoval na koncertoch tých najväčších hráčov rocku, latina či hip-hopu.

Jeho rytmickú mágiu využívajú hudobníci medzi New Yorkom, Los Angeles, Bostonom a jeho rodnou Venezuelou. Už za taký krátky čas na scéne si Demian stihol zahrať s hudobne tak rozdielnymi legendami, akými sú napríklad rocker Gary Cherone (Extreme, Van Halen), flamencový gitarový virtuóz Mario Reyes (Gypsy King's) či niekoľkonásobný držiteľ Grammy a legenda štýlu salsa - Ruben Blades.

V Demianovom životopise sa dobre vyníma aj účinkovanie s nominantami na Latino Grammy RBD z Mexika a vystúpenie jeho Latin Groove Duo (Yuki Kanesaka & Demian Arriaga) na prestížnom Festival De Jazz Del Hatillo v Caracase. Pre mnohých bude rozhodne zaujímavé aj to, že účinkoval s kapelou ako predskokan ikony hip-hopu Bustu Rhymesa, či rapera Taliba Kweliho.

Bubeník, perkusionista a učiteľ hudby - tak znie vizitka Demiana Arriagu, ktorý má stále len 26 rokov a to najlepšie stále pred sebou. Za jeho posadnutosť hudbou, ktorej úplne prepadol, sú zodpovedné skupiny ako Dream Theater, Extreme, Megadeth alebo aj Mr. Big, v ktorej pôsobil aj jeho dnešný frontman Richie Kotzen. Jeho študijné kroky logicky viedli do učební prestížnej hudobnej univerzity v Berklee, kde študoval u Dave DiCensa (ten hral aj s u nás dobre známou Hiromi či s Johnom Petruccim) a dostal sa aj do kurzov ku svojmu najväčšiemu hudobnému idolu - bubeníkovi Mikeovi Manginimu (Extreme, Steve Vai). Výučbu hry na perkusie absolvoval u ďalšieho žolíka, muzikanta zo skupiny Paula Simona (Simon & Garfunkel) - Jameyho Haddada.

Aktuálne hrá s gitarovým mágom Richie Kotzenom na prebiehajúcom turné po viac ako 12 krajinách Európy, s ktorým sa predstaví už dnes večer v budove Tower 115 (v bývalom Press Centre).

Informácie pre Hudba.sk poskytol Raymond Kaňa z agentúry Doublehead Production.

Foto: Myspace.com/demianarriagamusic, Myspace.com/richiekotzen

Súvisiaci interpreti: Richie Kotzen