Nebude ho mať však na drese, ale vo svojom katalógu. To je totiž aktuálne poradové číslo najnovšieho štúdiového albumu tohto hudobníka. Obsahovať má desiatku nových piesní. Podľa stránky Bobdylanisis.com boli nahrávané vlani v októbri v slnečnej Kalifornii.

Album zatiaľ nemá oficiálny názov, o navrhovaných alternatívach zatiaľ zdroje nehovoria. Jasné je zatiaľ to, že si ho už stihli vypočuť aj predstavitelia troch európskych pobočiek vydavateľstva Sony BMG. Na trh ho uvedie pravdepodobne už začiatkom apríla.

Spomínaná novinka nasleduje po Dylanovej pomyselnej albumovej trilógii, ktorú tvoria tituly 'Time Out Of Mind' (1997), 'Love and Theft' (2001) a 'Modern Times' (2006). Okrem umeleckej stránky sa vyznačuje aj výrazným komerčným úspechom, aký hudobník naposledy zaznamenal koncom sedemdesiatych rokov.

Bob Dylan debutoval v roku 1962. O rok neskôr sa presadil svojim druhým albumom 'The Freewheelin' a prepracoval sa s ním až na 22. priečku Billboardu. Obsahoval aj jeho azda najznámejší protest song 'Blowin' In The Wind'.

Text: Peter Lehotský
Foto: SonyBMG

Súvisiaci interpreti: Bob Dylan