Do jedenástich slovenských miest prichádza Cirque De Ville, ktorý so sebou prináša dva dôkazy o tom, že rock'n'roll žije naplno – kapely Swan Bride, ktorá na turné predstaví novinky z pripravovaného debutového albumu, a Billy Barman - jeden z objavov roka 2008 na alternatívnej scéne, ktorý si aj naďalej uchováva svoj tajuplný imidž.

Originálnej rockovej štvorici Swan Bride otvorili minulý rok dvere k fanúšikom mladej domácej tvorby najvýznamnejšie domáce hudobné festivaly (Pohoda, Hodokvas, Žákovic Open,...) a kluby na Slovensku a v Čechách. Kapela, ktorej sa s piesňami 'Alternate Ego' a 'Mad Romance' podarilo obsadiť prvé priečky hitparády Top_FM (Radio_FM), stať sa promom týždňa na portáli Bandzone.cz, a vydať EP vyhodnotené v ankete Rádia_FM ako ôsmy najlepší album roka 2007, príjemne prekvapila nielen hudobných skeptikov, ale aj rady fanúšikov, ktoré sa neustále rozširujú o nových členov. Kapela momentálne disponuje novým materiálom, ktorý pred definitívnym vydaním vo forme debutového dlhohrajúceho albumu odznie naživo na turné Cirque De Ville.

Kým Swan Bride má už za sebou pomerne slušný zoznam hraní a úspechov, kapela Billy Barman zostáva tak trochu opradená tajomstvom a poetikou. Životný príbeh kamarátov Millyho a Vanillyho, ktorí počas strastiplnej cesty kontinentom založili s talianskym gigolom Georgom a introvertným šoférom kamiónu Petrom Novákom hudobnú skupinu, aby sa následne vrátili do rodnej Bratislavy a ohúrili svet, sa po prvýkrát dostal do povedomia širšej verejnosti v lete minulého roka videoklipom k hitovej skladbe 'Introvert'. Hviezdna zostava fungujúca pod taktovkou tajuplného manažéra Billyho Barmana zostra zamierila na slovenské publikum. Že sa jej darí zaujať dokazuje i vysoká návštevnosť ich profilu na portáli Myspace.

Obe formácie vyrážajú na spoločné turné Cirque De Ville a na niektorých koncertoch im budú sekundovať aj špeciálni hostia. Víťazi 1. ročníka Coca-Cola PopStar v Českej Republike 100°C majú na svedomí viac ako 7000 ks predaných nosičov a množstvo koncertov aj za hranicami Čiech a Slovenska. Talkshow - mladá krv slovenskej indie scény, ktorej schopnosť nájsť si za krátku existenciu toľké množstvo fanúšikov pôsobí až neuveriteľne - dopĺňa zostavu turné Cirque de Ville.

Swan Bride & Billy Barman - Cirque De Ville:

06. marec - Martin, Kocka (+ Talkshow)
07. marec - Žilina, Smerr pub (+ Talkshow)
12. marec - Bratislava, Randal (+ 100°C)
13. marec - Trenčín, Piano club (+ 100°C)
14. marec - Prievidza, Diwadlo (+ 100°C)
19. marec - Nitra, Naozzay (+ Talkshow)
20. marec - Ružomberok, Relax (+ Talkshow)
21. marec - Banská Bystrica, Klub 77 (+ Talkshow)
02. apríl - Košice (+ Talkshow)
03. apríl - Prešov, Wave (+ Talkshow)
04. apríl - Poprad, Rock Fabric (+ Talkshow)

Informácie pre Hudba.sk poskytol Ján Trstenský.

Súvisiaci interpreti: 100°C, Billy Barman, Talkshow