Šesťčlenný český projekt 100°C má niekoľko spriatelených kapiel, s ktorými ho budú môcť fanúšikovia vidieť na jarnej časti turné k aktuálnemu albumu 'Brant Rock'. Na úvod sa predstaví v troch slovenských kluboch.

Kapela 100°C, ktorej prvý singel 'Cream' z aktuálneho dvojalbumu 'Brant Rock' získal v RGM Hudobných cenách Óčka ocenenie Domáci videoklip roka, dnes v Randale po niekoľkých mesiacoch odpočinku nadviaže na úspešnú jesennú časť Brant Rock Tour 2008/09. Jarnú časť turné odštartuje kapela trojicou koncertov v rámci Cirque De Ville - spoločného turné domácich kapiel The Swan Bride a Billy Barman.

Z bratislavského Randalu (12.3.), trenčianskeho Piano clubu (13.3.) a prievidzkého Diwadla (14.3.) vám začiatkom budúceho týždňa prinesieme pohľad na jednotlivé vystúpenia a atmosféru v kluboch očami Kataríny Šamajovej, ktorá nám takto sprostredkovala priebeh úvodných dvoch koncertov Cirque de Ville. Účasť českých 100°C istotne druhému víkendu tohto turné ešte pridá nejaké tie "rock'n'rollové grády" navyše.


100°C - 'Cream'

Po troch slovenských koncertoch sa sexteto presunie do pražskej Lucerny. V Music Bare si zahrajú s ďalšou slovenskou formáciou Lavagance. Kde sa tak zrazu vzalo toľko spoločných koncertov so slovenskými kapelami prezradil frontman 100°C Jakub Johánek: "Dlouho víme, že na Slovensku vzniká spousta progresivních stylových projektů, které mají co říct na indie scéně a rádi jim dáme možnost se u nás představit hudebním nadšencům. Swan Bride zastupují mladou energickou post-punkovou generaci a Lavagance jsou zase vyzrálou kapelou. Navzájem jsme se pozvali na pár koncertů, a tak si po delší pauze zahrajeme před slovenskými posluchači. Věříme, že naše produkce pro ně bude zajímavá."

Jarná časť Brant Rock Tour 2008/09 nebude len pokračovaním minuloročných koncertov na podporu úspešného albumu 100°C. Ako uviedol basgitarista a zároveň človek, ktorý stojí za kompletnou vizuálnou prezentáciou kapely, Ondřej "Mojjo" Urbanec, kapela predstaví "úplne novú audiovizuálnu show".

"Mám z toho velkou radost, protože to zatím vypadá moc dobře. Uvidí ji diváci v klubech, které budou naše pojetí z technického hlediska schopné zajistit. Jinak se moc těším, až s klukama opepříme naší Tour hraním na Slovensku," uviedol Mojjo, ktorý je okrem iného režisérom vyššie uvedeného videoklipu 'Cream'. Veru nie v každej kapele dopadne pokus jedného z členov o umelecký videoklip tak mizerne, ako je tomu v prípade klipu 'Vyrobená pre mňa'...

100°C budú mať na jar čo robiť - len do júna si totiž naplánovali viac než 20 koncertov. Na pódiách sa s nimi okrem už zmienených Swan Bride, Billy Barman a Lavagance, predstavia v českých mestách aj skupiny No Heroes, Prostitutes, Toxique a ďalšie. Na Slovensko zavítajú počas turné ešte raz 18. apríla, kedy spoločne s Lavagance a ďalšími slovenskými kapelami odohrajú koncert v oravskej obci Hruštín.

Rozpis jarnej časti Brant Rock Tour 2008/09:

12. 03. - Bratislava (SK), Randal (+ Swan Bride a Billy Barman)
13. 03. - Trenčín (SK), Piano club (+ Swan Bride a Billy Barman)
14. 03. - Prievidza (SK), Diwadlo (+ Swan Bride a Billy Barman)

18. 03. - Praha, Lucerna Music Bar (+ Lavagance)
26. 03. - Brno, Fléda (+ The Prostitutes)
27. 03. - Liberec, Vlak
28. 03. - Pardubice, Žlutý pes
03. 04. - Sušice, Kloub
11. 04. - Kralupy nad Vltavou, Country Liďák
15. 04. - Plzeň, Anděl
17. 04. - Moravské Budějovice, Pogo Bar

18. 04. - Hruštín (SK) (+ Lavagance a ďalší)

24. 04. - Kutná Hora, Česká 1
02. 05. - Kostelec nad Černými lesy, festival (+ Elektric Man, No Heroes)
07. 05. - České Budějovice, Majáles
14. 05. - Ústí nad Labem, Národní Dům (+ Toxique)
23. 05. - Vysoké Mýto, Městský Dům
06. 06. - Ústí nad Labem , Útulek Fest
06. 06. - Tábor, Love Planet
12. 06. - Kravaře, Festival
13. 06. - Klášterec nad Ohří, Festival

Informácie pre Hudba.sk poskytol Přemysl Štěpánek z Indies Records.

Súvisiaci interpreti: 100°C