Organizátori jedného z najvýznamnejších českých letných festivalov Colours of Ostrava (9. - 12. júla) zverejnili ďalšie tri mená účinkujúcich, ktorí vystúpia na tohtoročnom podujatí. Prvým je hviezda súčasného džezpopu Jamie Cullum, ktorý má na svojom konte nomináciu na Grammy, Brit Award a dokonca dvakrát na Zlatý Glóbus. Dovedna predal už viac ako 4 milióny kópií albumov.

Prívlastkom exkluzívne by sa dalo označiť avizované ostravské vystúpenie Davida Byrnea, bývalého frontmana Talking Heads. Na festivale sa predstaví s tímom 25 ľudí.

Program jeho koncertu bude tvorený najmä aktuálnymi piesňami z albumu 'Everything That Happens Will Happen Today' (2008), na ktorom sa Byrne podieľal s producentom Brianom Enom, ale i skladbami z dielne Talking Heads.

Tretím zaujímavým zoskupením s potvrdenou účasťou na Colours bude washingtonské duo Rob Garza & Eric Hilton alias Thievery Corporation. Ich texty s často politickým odkazom doplňuje hudba žánrov acid jazz, trip-hop či ethno.

Koncerty viac ako 100 zahraničných i domácich interpretov budú sprevádzať divadelné predstavenia, kinokaviareň, workshopy a diskusie. Na festivale bude k dispozícii aj areál detský svet.

Viac informácií o festivale nájdete na Colours.cz.

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: David Byrne, Jamie Cullum, Thievery Corporation