Trochu popu, trochu psychedélie, trochu elektroniky, trochu africkej a "oceánskej" hudby ale hlavne poriadna dávka originality a invencie. To je The Ruby Suns - najoriginálnejšia indie skupina z Nového Zélandu, ktorá v stredu 15. apríla zavíta do Bratislavy.

Po prehliadke mesta a kávičke na terase dvojica Ryan a Amee ukončia príjemný deň koncertom pod hradnou skalou. Nový tím dramaturgov Subclubu pri tejto príležitosti sľubuje nielen lepší zvuk, ale aj viac akcií s hudbou doteraz nie celkom obvyklou v tomto priestore. Jednu z prvých lastovičiek, novozélandských The Ruby Suns, podporí na budúcu stredu aj domáce duo Longital.

The Ruby Suns založil imigrant z Kalifornie Ryan McPhun, napriek tomu zvuk skupiny je najviac "kiwi" tak v Aucklande ako aj v katalógu labelov Sub Pop a Memphis Industries. Životopisci opisujú tvorbu kapely ako psych-pop, inšpirovaný zvukmi a harmóniami z Pacifiku a z Afriky. Viac ako táto škatuľka však prezradia samotné pesničky na Myspace stránke skupiny, pochádzajúce z ostatného albumu 'Sea Lions'.

Bratislavské duo Longital sa po dlhšej dobe opäť predstaví na klubovom koncerte vo svojom meste. Dano a Shina nedávno vydali remixový album 'Revoyaged', no ich aktuálny koncertný program tvoria pesničky z albumov 'Gloria' a 'Výprava'. Aj keď sa to zdá neuveriteľné, bude to premiéra Longitalu v Subclube - klubová atmosféra skupine pristane, navyše z domu do klubu sa môžu dopraviť aj na nafukovačke.

Spoločným menovateľom The Ruby Suns a Longital je výraz "zvukoví cestovatelia" a pódiová zostava žena, muž, hudobné nástroje, a sample.

Predpredaj vstupeniek je v sieti Ticketpro, na internete na stránke E-ticketpro.sk.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Braňo Krč zo Subclubu.

Súvisiaci interpreti: Longital