Pred dvoma týždňami organizátori Sázavafestu (30. júl – 2. august, Kácov, ČR) oznámili na tlačovej konferencii meno hlavného ťaháka aktuálneho ročníka – Mobyho. Popri ňom sa na festivale predstavia aj britskí Freak Power a drum&bassové duo Fabio & Grooverider. Pricestujú aj holandskí The Gathering, čerstvou novinkou je informácia o vystúpení nemeckých Die Happy.

"Gitarová partia na čele s Češkou Martou Jandovou – dcérou Petra Jandu z legendárnej skupiny Olympic – už pätnásť rokov robia vynikajúcu hudbu, ktorá sa na zatiaľ všetkých ich albumoch drží v melodickom rockovom štýle," uviedol dramaturg Sázavafestu Pavel Kloupar.

Kapela má na festivale zahrať svoje "best of" zo všetkých desiatich CD, ktoré doteraz vydala. Prvý nosič pritom uzrel svetlo sveta v polovici deväťdesiatych rokov. Die Happy dorazia do stredočeského Kácova v rámci ich letného festivalového turné, vystúpenie bude súčasťou špeciálneho tvrdšieho bloku, v ktorom sa predstavia aj českí Krucipüsk, Kurtizány z 25. avenue či nedávno obnovená Gaia Mesiah s Viktorom Dykom.

"Od prvej chvíle sa Die Happy pohybovali na pomedzí niečoho, čo spája pop a rock. Neskôr sa ich zvuk zostril a na prelome tisícročí sa tak mohla kapela s odvahou postaviť svojim veľkým nemeckým konkurentom – formácii Guano Apes," dodáva hudobný publicista Jaroslav Špulák.

Všetky informácie o Sázavafeste nájdete na stránke podujatia na adrese SazavaFest.cz.


Zvětšit mapu

Zdroj: Madree Promotion
Foto: DieHappy.de

Súvisiaci interpreti: Die Happy