Program Agentúry GeS je v tomto čase extrémne nabitý a ponúka v priebehu nasledujúcich šiestich dní štyri koncerty európskych rozmerov. Túto sériu začína už zajtra 17. apríla 2009 svojim koncertom v GeS klube parížsky spevák, klavirista a skladateľ "irealistických šansónov" Grégory Veux. Nasledovať ho bude fenomenálny Dan Bárta & Illustratosphere, legendárna Fermata a mladí a progresívni maďarskí hudobníci z kapely Special Providence.

Hudobní fajnšmekri z východnej metropoly so širokým hudobným záberom sa teda môžu pripraviť na jedinečné zážitky na sklonku klubovej sezóny.



V pondelok 20. apríla v košickom Jumbe pripraví pre divákov silný a autentický zážitok český spevák Dan Bárta, ktorý so svojou kapelou Illustratosphere pôsobí na hudobnej scéne už úctyhodných desať rokov. Ako predkapela sa predstaví Marián Čekovský band.



21.apríla sa v GeS klube uskutoční koncert slovenskej rockovej legendy Fermata pri príležitosti 35.výročia jej existencie. Fermata vystúpi s novým programom, koncertný playlist bude prierezom doterajšej tvorby gitaristu Fera Grigláka a jeho kapely, ktorá vystúpi v zložení Fedor Frešo (basa), Peter Preložník (klávesy) a Igor Skovay (bicie).



Na tom istom mieste sa o deň neskôr rozpúta nadupaná dávka progresívneho jazzu, ktorú z Maďarska privezie štvorica mladých talentovaných hudobníkov pod spoločným názvom Special Providence. Kapelu tvoria gitarista Márton Kertész, klávesák Zoltan Csery, basgitarista István Bata a bubeník Ádam Markó, ktorého bolo na Slovensku možné prednedávnom vidieť počas turné s Davidom Kollárom a jeho Projectom 3.




17. apríl 2009 Grégory Veux /FRA/ (GeS klub, 19:00)
20. apríl 2009 Dan Bárta & Illustratosphere /CZ/ (Jumbo, 19:00)
21. apríl 2009 Fermáta (GeS klub, 19:00)
22. apríl 2009 Special Providence /HU/ (GeS klub, 19:00)

Bližšie informácie o pripravovaných podujatiach nájdete na stránke Agentúry GeS.

--
Autor: Juraj Cagáň
Foto: Juraj Cagáň (2,3,4), Myspace.com/gregoryveux (1)
Video: Youtube

Súvisiaci interpreti: Dan Bárta, Fermata