28. a 29. augusta sa na bratislavských Zlatých pieskoch chystá druhý ročník festivalu Uprising. Útočiť sa bude opäť tými najsilnejšími zbraňami. Čaká na vás nabitý line-up a množstvo atraktívnych sprievodných aktivít. Predpredaj bol práve spustený a prvých 100 lístkov kúpite za 15 Eur. Medzi hviezdy tohto ročníka bude patriť jamajská legenda The Skatalites. Prídťe sa presvedčiť, že ani po štyridsiatich rokoch kariéry nestratili nič zo svojej typickej mladíckej energie.

Dubová ikona Mad Professor spolu s Ariwa Band-om si ako posilu prinesie roots speváka Earl 16, ktorý je aj súčasťou kapely Dreadzone.

Ďalším prírastkom do tohtoročného line-upu je vychádzajúca hviezda ragga hip-hopu z britských ostrovov Deadly Hunta s kapelou Upper Cut. Ich ohnivá a energická show vás bezpochyby ohúri a strhne. V slovenskej premiére sa predstaví fenomenálna francúzsko-nemecká formácia Irie Révoltés, ktorá sa počas pár rokov vyšplhala na popredné miesta európskej reggae-dancehallovej scény.

Ďalšími potvrdenými interpretmi sú talianske reggae hviezdy Franziska, atakujúce hudobné rebríčky s hitom 'Jah Live' a česká legenda Švihadlo s charizmatickým jamajským frotmanom Vincentom Richardsom.

A to je len zlomok z toho, čo sa chystá... Aktuálne informácie a novinky sledujte na Uprising.sk.

Zdroj: agentúra Kulturise

Súvisiaci interpreti: Dreadzone, Earl 16, Irie Révoltés, švihadlo