Život členov britskej alternatívnej skupiny Elbow sa po získaní prestížnych trofejí Mercury Prize a BRIT Award radikálne zmenil. Ich diár je taký plný, že nové hudobné nápady musia zaznamenávať v provizórnych podmienkach počas turné. V každom meste, kde hrajú, si robia malé písacie kúty, prezradil v rozhovore pre Daily Star gitarista Mark Potter. "Je to pekné, pretože to začína vyzerať ako hudobný denník nášho života na ceste," dodal. "Nikdy sme si nemysleli, že budeme stále na turné a propagovať tak album - je to šialené. Ale sme rozhodnutí pokračovať v skladaní novej a vydať ju do septembra 2010," uviedol 34-ročný Potter.

Ako dodal, úspech im nestúpol do hlavy. "Rozprával som sa s Kaiser Chiefs a povedali, že vždy vyzeráme takí šťastní, akoby sme boli deti - a tak sa aj cítime," tvrdí. Bubeník Richard Jupp sošku Mercury dokonca požičal svojmu šesťročnému synovi Dylanovi do školy, aby sa ňou mohol pochváliť.

"Našťastie ju vrátil nepoškodenú," citovala jeho slová internetová stránka DailyStar.co.uk.

Aj keď skupina Elbow vznikla v roku 1990, ich debutový album 'Asleep In The Black' sa na pultoch predajní objavil až o jedenásť rokov neskôr. V roku 2001 sa popri všeobecnej priazni kritikov tešili aj z prvej nominácie ma prestížne ocenenie Mercury, ktorú ale vyhrali až v roku 2008 a to za nahrávku 'The Seldom Seen Kid'. Práve tento album bol podľa ankety obchodného reťazca HMV vôbec najlepším CD, aké kedy v roku 2008 na svete vyšlo.

V roku 2009 Elbow triumfovali na udeľovaní Brit Awards v kategórii Najlepšia britská skupina.

Zdroj: SITA
Foto: Elbow.co.uk

Súvisiaci interpreti: Elbow