Na Slovensko zavíta po druhý raz v kariére americká speváčka Anastacia. Štyridsaťročná autorka štyroch štúdiových albumov vystúpi 5. septembra v bratislavskej Sibamac aréne NTC. Slovensko navštívi Anastacia v rámci európskeho turné, počas ktorého sa predstaví aj v Budapešti (6. septembra) a v Českej republike (v polovici júla).

Vstupenky na jej bratislavský koncert sa dajú zakúpiť v sieti Ticketportal.

Ich cena sa začína na sume približne 30 €. Anastacia v Bratislave po prvý raz vystúpila 7. augusta 2005, konkrétne na futbalovom štadióne Artmedie Petržalka.

Speváčka a skladateľka Anastacia Lyn Newkirk sa narodila 17. septembra 1973 v Chicagu. Spevácke gény zrejme zdedila po rodičoch, ktorí sa úspešne pohybovali v šoubiznise - jej otec Robert Newkirk bol spevák a matka Diane Hurley muzikálová herečka na Broadwayi.

Keď bola Anastacia tínedžerka, rodina sa presťahovala do New York City a ona začala študovať na Professional Children's School v Manhattane. Napriek tomu, že jej ako trinásťročnej diagnostikovali Crohnovu chorobu, nevzdala sa a vytrvala v boji za svoj sen. Svoje tanečné nadanie zúročovala postupne - najprv od 90. rokov 20. storočia vystupovala v programe Club MTV a objavila sa aj v niekoľkých videoklipoch raperiek Salt-N-Pepa. V roku 1999 zaujala nahrávacie spoločnosti, keď sa dostala až do finále talentovej show MTV The Cut. V marci 1999 podpísala zmluvu s Daylight Records.

Jej debutový album 'Not That Kind' vyšiel v roku 2000 a zaznamenal obrovský úspech. Dostal sa do Top 10 v ôsmich európskych krajinách, Ázii a Oceánii. V Austrálii získal štvornásobnú platinu. Úspech zaznamenal aj debutový singel 'I'm Outta Love', ktorý sa stal najobľúbenejšou piesňou roka 2000.

Nasledovali single 'Cowboys & Kisses' a 'Made For Lovin' You'. V USA ale bojovala ťažšie. 'I'm Outta Love' sa síce dostal do Top 10 amerických tanečných hitparád, ale 'Not That Kind' sa prebojoval len na nižšie priečky rebríčka Billboard 200.

Jej druhý album 'Freak Of Nature' z roku 2001 nedosiahol medzinárodný úspech debutu. Singel 'One Day In Your Life' sa len ťažko prepracoval do Top 40, ale patril medzi najobľúbenejšie piesne klubových hitparád a Rhythmic rádia. Keď album v máji 2002 konečne vyšiel aj v USA, rozhodla sa ho venovať Lise "Left Eye" Lopes, ktorá mesiac predtým zahynula pri autonehode.

Anastacia sa pridala aj k Shakire, Cher a Mary J. Blige, s ktorými v roku 2002 nahrala koncert 'Divas Live' pre hudobnú stanicu VH1. Pre úspešný oscarový muzikál 'Chicago' (2002) nahrala pieseň 'Love Is A Crime' a naspievala pieseň 'Boom' - titulnú skladbu Majstrovstiev sveta vo futbale 2002.

V januári 2003 jej počas predoperačných vyšetrení, keď sa z ortopedických dôvodov pripravovala na zmenšenie prsníkov, diagnostikovali rakovinu prsníka. Okamžite teda podstúpila potrebné a úspešné liečenie. Následne založila v spolupráci s Breast Cancer Research Fund nadáciu zameranú na prevenciu rakoviny prsníka medzi mladými ženami. Keďže náhoda jej pomohla k skorému diagnostikovaniu ochorenia, v septembri 2003 už opäť stála v štúdiu a pripravovala svoj tretí album 'Anastacia'. Ten vyšiel v Európe v roku 2004, a v USA ho po niekoľkých odkladoch napokon nevydali vôbec.

V Európe a Austrálii sa stal hitom už pilotný singel 'Left Outside Alone'. Nasledovali ďalšie úspešné single: 'Sick and Tired', 'Welcome To My Truth' a 'Heavy on My Heart'.

Na konci roka 2005 vydala prvú kolekciu hitov s názvom 'Pieces Of A Dream'. Jej prvé live DVD s názvom 'Live At Last' vyšlo 27. marca 2006. Zatiaľ posledným albumom Anastacie je nahrávka 'Heavy Rotation' (2008).

Po vzťahoch so Shawnom Woodsom, Charlesom Ingramom alebo Patriceom Bouédibélom sa 21. apríla 2007 v Mexiku vydala za svojho bodyguarda Waynea Newtona.

Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Anastacia