Britský spevák a skladateľ Morrissey opustil pódium uprostred svojho setu na kalifornskom festivale Coachella, pretože ucítil pečené mäso. Štyridsaťdeväťročného vegetariána to natoľko znechutilo, že počas skladby 'Some Girls Are Bigger Than Others' prestal spievať a odišiel.

Na vine bol stánok s hamburgermi v blízkosti stageu. Neskôr sa však Morrissey pred fanúšikov vrátil.

"Zo smradu horiacich zvierat je mi zle. Nemohol som to vydržať," povedal pre britský magazín NME.com spevák, ktorý napokon svoje vystúpenie predsa len dokončil.

Občianskym menom Steven Patrick Morrissey založil v roku 1982 spolu s gitaristom Johnym Marrom skupinu The Smiths. Alternatívno-rocková formácia, niektorými kritikmi označovaná ako post-punková, pod ich vedením vrátila do hudby osemdesiatych rokov, presýtenej syntetizátormi a inými elektrickými efektmi, zvuk gitary.

Kapela sa rozpadla pre nezhody medzi členmi o päť rokov neskôr. Počas kariéry vydali štyri štúdiové albumy. Ich tvorba údajne ovplyvnila kapely ako Stone Roses, Cranberries či Oasis. Morrissey sa po rozpade skupiny rozhodol vydať na sólovú dráhu, ktorá s menšími prestávkami trvá až dodnes.

Už čoskoro si jeho známe songy i čerstvé skladby z aktuálneho albumu 'Years of Refusal' (2009) budú môcť naživo vychutnať aj českí a slovenskí fanúšikovia. Jeden z najvplyvnejších umelcov posledných desaťročí sa v rámci svojho Tour of Refusal 2009 predstaví 9. júla v pražskom Divadle Archa. Vstupenky v cene 1290,- Kč resp. 1390,- Kč sú v predpredaji na pokladni Divadla Archa alebo v sieti Ticketportal. Koncert uvádza agentúra Charm Music v spolupráci s Divadlom Archa.

--
Zdroj: SITA, ArtsMarketing.CZ

Súvisiaci interpreti: Morrissey