Americká pop-punková skupina Green Day predstavila videoklip k singlu 'Know Your Enemy'. Video ku skladbe, ktorá sa bude nachádzať na albume '21st Century Breakdown', režíroval Mathew Cullen. Členovia kapely Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt a Tré Cool hrajú a spievajú v klipe na veľkých betónových kockách. Na konci za nimi, už po úplnom zotmení, vzbĺknu plamene.

Videoklip vznikal v štúdiu Motion Theory, ktoré v minulosti spolupracovalo s kapelou Weezer či speváčkou Adele. V premiére mali možnosť vidieť výsledok ich práce diváci hudobnej televízie MTV. Dnes si ho prostredníctvom playera MTV môžete pozrieť aj na Hudba.sk...

Až pokým MTV vlastné šírenie videoklipu na internete nezastaví, prípadne ho neobmedzí len na užívateľov z USA... Ale v tom čase už ho bude aj tak plný Youtube.


Green Day - 'Know Your Enemy'

Kapela Green Day vydá ôsmy štúdiový album s názvom '21st Century Breakdown' 15. mája. Na dlho očakávanej nahrávke spolupracovali hudobníci s producentom Butchom Vigom, ktorý stál aj za slávnym albumom 'Nevermind' skupiny Nirvana. CD bude pozostávať zo 17 skladieb rozdelených do troch častí - Heroes and Cons, Charlatans and Saints a Horseshoes and Handgrenades.

Zatiaľ poslednou štúdiovkou kalifornskej trojice je úspešný album 'American Idiot' (2004), ktorý získal okrem iných ocenení aj prestížnu Grammy za Najlepší rockový album. Dodnes si ho na celom svete zadovážilo viac ako 10 miliónov fanúšikov.

--
Zdroj: SITA, MTV

Súvisiaci interpreti: Green Day