Už o necelý týždeň príde na Slovensko jedna z najväčších svetových hviezd populárnej hudby Enrique Iglesias. Pokiaľ vzhliadnete príchod veľkej výpravy 6 kamiónov a 3 autobusov, prichádza Enrique so svojou zvukovou a svetelnou aparatúrou, vlastnými technikmi a organizačným tímom. Svoju koncertnú šou u nás predstaví hneď dvakrát - 19. mája v Sibamac Aréne v Bratislave a 20. mája v Košiciach, v Steel Aréne.

Oba koncerty sa uskutočnia na neštandartne veľkom a atypickom pódiu s vnútorným tunelom, určenom na pohyb umelca počas koncertu. Najväčšie požiadavky od manažmentu tvoria už tradične pokyny na občerstvenie.

"Enriquemu a jeho skupine musí byť k dispozícii non-stop kuchár s medzinárodnými skúsenosťami a plynulou angličtinou. Podmienkou pre kuchára je, aby pôsobil v dvoch anglicky hovoriacich krajinách. Variť sa bude priamo v šatniach! Žiadne donesené alebo ohrievané jedlo manažment nestrpí," prezradila PR manažérka koncertu Katarína Petrenko z agentúry Street Promotion.

"Dopredu musia byť pripravené organické potraviny – zelenina, ovocie, čerstvý koreň zázvoru a na mieste sa budú variť jedlá na požiadanie a podľa aktuálnej chute. Obsluhujúci personál a čašníci musia tiež plynulo hovoriť po anglicky a celkovo catering musí byť na vysokej úrovni. Enrique a jeho manažment budú jesť iba z porcelánu a strieborným príborom!"

Súčasťou kuchyne musí byť aj personál, ktorý bude neustále upratovať špinavý riad a udržiavať poriadok počas celého dňa. Špeciálne pre Enriqueho bude k dispozícii lekár, chiropraktik, krčný špecialista minimálne na telefóne počas jeho pobytu. Svetová hviezda túži mať v šatni iba 2 fľaše vodky značky Grey Goose (žiadna iná náhrada), 10 predpraných bledých uterákov, tak isto do šatne pre kapelu a pre dámy zasa uteráky a kvalitné odrodové červené vína. Neodeliteľnou súčasťou je samozrejme strážna služba a haldy malých čiernych uterákov na pódium.

Španielsky spevák, textár, model a herec sa po celom svete preslávil hlavne vďaka hitom ako 'Bailamos', 'You’re My No. 1', 'Hero', 'Escape', 'Rhythm Divine', 'Tired of Being Sorry', či duetom s Whitney Houston 'Could I Have This Kiss Forever'. Minulý rok vydal album svojich najväčších hitov pod názvom 'Greatest Hits' a práve tieto hity sľubuje zaspievať aj slovenským fanúšikom.

Počas svojej kariéry sa Enrique Iglesias stal jedným z najpopulárnejších španielskych interpretov, ktorým sa podarilo presadiť sa na celosvetovej hudobnej scéne. Momentálne je s viac ako 60 miliónmi kusov predaných nosičov vôbec najžiarivejšou a najúspešnejšou hviezdou z tejto krajiny. Zviditeľnil sa nielen svojou hudbou, ale aj vzťahom s ruskou tenistkou Annou Kurnikovovou a svojou veľkou záľubou v zavádzaní novinárov.

Vstupenky je možné zakúpiť v sieti Ticketportal v nezmenených cenách od 44 Eur na bratislavský koncert a od 35 Eur na koncert v Košiciach.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Katarína Petrenko zo Street Production.

Súvisiaci interpreti: Enrique Iglesias