V sprievodnej skupine českého hudobníka Davida Kollera na dvoch chystaných slovenských vystúpeniach v Nitre a v Bratislave bude aj gitarista Tomáš Vartecký. Niekdajší člen koncertnej zostavy legendárnej skupiny Lucie sa tak opäť na jednom pódiu ukáže s jedným z jej bývalých členov.

Štyridsaťosemročný Koller sa najprv predstaví vo štvrtok 28. mája v nitrianskej Novej pekárni (po 20:00). Predkapelu mu v Nitre bude robiť skupina Mukatado, ktorá v národnom kole súťaže Eurovision Song Contest 2009 zaujala piesňou 'Ja sa mám'.

Mukatado koncom júna vydáva debutový album 'Vo výšinách'. Pesničky, ktoré sa na ňom budú nachádzať, kapela predstaví aj na spoločnom koncerte s Davidom Kollerom.

V piatok 29. mája uvidí českého pop-rockového speváka niekoľko tisíc ľudí na tradičnom jednodňovom podujatí Bažant na Mlynoch v bratislavskom Vysokoškolskom meste Mlyny (po 23:45).

Koller sa na Slovensku ukáže v lete ešte na dvoch festivaloch. V sobotu 25. júla zahrá na akcii Summerbeach Rudava a o necelý mesiac neskôr, 22. augusta, vystúpi na Festivale na brehu v Handlovej.

Zdroj: SITA
Foto: Hudba.sk - Martin Kubeš, archív

Súvisiaci interpreti: David Koller, Lucie, Mukatado