Leonard Cohen je jednou z mála žijúcich hudobných legiend. Má na to nielen diskografiu, ale aj vek. Veď tento rok v septembri oslávi 75 rokov! Napriek tomu čulo koncertuje, lieta po svete, skladá nové pesničky, stíha obšťastňovať priateľku a k tomu všetkému ešte vystúpi 28. augusta v Bratislave.

Jeden z najslávnejších Kanaďanov očividne nepomýšľa na dôchodok. V relatívne vysokom veku sa vybral na koncertné turné, v rámci ktorého zavíta prvýkrát aj na Slovensko. Fanúšikovia, ktorí boli celé desaťročia odkázaní len na jeho nahrávky, si ho budú môcť vychutnať 28. augusta naživo v bratislavskej Incheba Expo Aréne.

To už bude mať za sebou viac ako polovicu svetového turné, pričom v týchto dňoch absolvoval svoj stý koncert. Napriek tomu si ale dokáže nájsť čas aj na svoju momentálnu lásku. Je ňou o 25 rokov mladšia speváčka a klaviristka havajského pôvodu Anjani Thomas, ktorá patrí medzi výrazné hudobné talenty v oblasti jazzu a folku. Veď aj s Cohenom sa zoznámila vďaka hudbe. Už v roku 1985 ju najal na koncertné turné ako hráčku na klávesy a zboristku.

Dnes tvoria Leonard a Anjani romantickú dvojicu. V ich vzťahu však nejde len o lásku, ale aj o prácu. Popri urputnom koncertovaní totiž Leonard Cohen stíha pomáhať svojej partnerku pri textovaní jej nových pesničiek, ktoré ona nahráva v štúdiu v Los Angeles.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Jana Mudríková z agentúry Vivien.

Súvisiaci interpreti: Leonard Cohen