Členovia americkej rockovej kapely Limp Bizkit potvrdili, že pripravujú prvý štúdiový album po štyroch rokoch. "Teraz dávame dohromady naše demá a pomaly ich začneme nahrávať," povedal líder kapely Fred Durst pre BBC.

"Mám z pripravovanej nahrávky skvelý pocit, oveľa lepší než z akéhokoľvek albumu predtým. Nebude to nejaká zriedená verzia Limp Bizkit, bude to výbušnejšia, návykovejšia, silnejšia verzia Limp Bizkit uviedol 38-ročný rodák z Jacksonvillu na Floride.

Šiesty štúdiový album kapely, ktorá predala viac ako 33 miliónov kópií nahrávok po celom svete, by mal byť hotový do konca roka.

Jedna z najúspešnejších nu-metalových kapiel 90. rokov sa už tento víkend predstaví na rakúskom festivale Nova Rock. Svoje najväčšie hity zahrá o týždeň neskôr na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom, kde vystúpi v rámci festivalu Topfest 2009.

Limp Bizkit sa na európskych festivalových pódiách predstavia po ôsmich rokoch v pôvodnej zostave - Fred Durst, Wes Borland, Sam Rivers, John Otto, a DJ Lethal. Spevák a gitarista vo februári pri príležitosti opätovného spojenia vyhlásili: "Rozhodli sme sa, že naše spoločné znechutenie a znudenosť zo súčasného stavu tvrdej populárnej hudby je silnejšie ako naše nezhody. Bez ohľadu na to, kam nás zaviedli naše oddelené chodníčky, cítime, že je tu silná a jedinečná energia, ktorú obaja cítime práve s touto skupinou ľudí a ktorú sme nikde inde nezažili. Preto je Limp Bizkit naspäť."

--
Text: SITA, Patrik Marflák
Foto: Limpbizkit.com

Súvisiaci interpreti: Limp Bizkit