Množstvo koncertov a práca na novom, v poradí trinástom, štúdiovom albume. Takto vyzerá leto kapely Gladiator. Dôkazom toho, že chalani skutočne makajú, je pilotný singel 'Neviem ťa nájsť', ktorý sa v nedeľu 28. júna dočkal svojej premiéry.

Singel vznikal na gladiatorovské pomery netradične. Kapela totiž po prvýkrát spolupracovala s Petrom Grausom a Marošom Kachútom, ktorí skladbu produkovali a zároveň sú aj jej autormi. Pod text sa podpísal Tomáš Zubák a Georgio Babulic.

Kapela má na svojom konte rôznorodé skladby. Nový singel však znie ako typická "gladiatorovka".

Potvrdil to aj Maroš Hladký: "Skladba vznikla po vzájomnej dohode o produkovaní nového albumu Gladiator. Peter Graus nám ponúkol pesničku, ktorá podľa neho znie ako typický Gladiator. My sme po vypočutí dema mohli len súhlasiť a pesnička sa nám páčila až tak, že sme sa ju rozhodli uviesť ako pilotný singel k novému albumu."

Aktuálny singel už kapela zaradila do svojho nového koncertného programu, na ktorý sa fanúšikovia môžu tešiť už od júla.

A aby toho nebolo málo, chalani plánujú skladbu podporiť aj videoklipom, ktorý sa v médiách objaví v priebehu septembra.

To, v akom štádiu je nahrávanie albumu, a kedy ho budeme môcť vidieť na pultoch hudobných predajní, nám tiež prezradil Maroš Hladký: "Skladby máme hotové, chýba nám pár textov. Nahrávame ho priebežne medzi koncertmi.CD bude obsahovať približne 12 skladieb a v októbri by mal byť na svete."

Text: Miroslava Kuracinová
Foto: Sony Music


Súvisiaci interpreti: Gladiator