Česká spevácka legenda Karel Gott si zahrá v nemeckom filme po boku svojho obľúbeného rapera Bushida. Životopisná snímka s názvom Zeiten ändern sich prinesie príbeh o nemeckom raperovi, ktorého stvárni samotný Bushido. Česká spevácka ikona sa vo filme predstaví ako jeho partner na pódiu.

Gott, ktorý sa netají svojimi sympatiami k nemeckému hudobníkovi, tak má už po druhý raz možnosť s ním spolupracovať.

"Zlatý hlas z Prahy", ako ho prezývajú v nemecky hovoriacich krajinách, minulý rok nahral s muzikantom videoklip k hitu 'Für immer jung' na raperov album 'Heavy Metal Payback' (2008).

Režisérom biografickej snímky o hudobníkovi je Nemec Uli Edel, ktorý si na spoluprácu prizval producenta Bernda Eichingera. Dvojica spolupracovala už v minulosti, výsledkom boli filmové hity My děti ze stanice ZOO (1981) a Baader Meinhof Komplex (2008).

Režisér tentoraz stavil na ostrieľaných hercov, okrem iných si tu zahrá napríklad Moritz Bleibtreu, známy z filmov Lola beží o život (1998) alebo Klopanie na nebskú bránu (1997).

Snímka, ktorá bola inšpirovaná Bushidovou knižnou biografiou, rozpráva príbeh o berlínskom školákovi s tuniskými koreňmi Anise Mohamedovi Youssefovi Ferchichiovi. Mladý chlapec neprejavoval záujem o školu a predával drogy. Neskôr sa pod umeleckým menom Bushido vypracoval na jednu z najúspešnejších osobností v nemeckej hudobnej branži.

Nakrúcanie sa začali vo štvrtok a malo by trvať do konca septembra. V kinách sa snímka objaví na budúci rok.

Zdroj: SITA
Foto: Antonín Peclinovský

Súvisiaci interpreti: Karel Gott