Na koncerte Poď podporiť Pohodu sa v bratislavskom Subclube vo štvrtok 30. júla s jednou zmenou v programe - Marián Varga pre chorobu neprišiel - predstavili kapela The Uniques, drum'n'bassový producent B-complex, DJ Isobutan a "elektronický černokňažník" Teapot.

Všetci hudobníci vystúpili bez nároku na honorár. Vyzbierané dobrovoľné vstupné venujú organizátori obetiam tragédie. "Jedinečný festival, ktorý nám už toľké roky veľa ukazuje a dáva. Ako fanúšikovia, súcitiaci s katastrofou, ktorá zasiahla každého z nás, chceme takouto formou podporiť Pohodu a ukázať, že osud jedného z najlepších európskych festivalov nie je ľahostajný nikomu z nás," píše sa na stránke Subclub.sk.

Koncert, ktorý môžeme pokojne označiť nálepkou charitatívny prišiel podporiť slušný počet ľudí. Je zjavné, že ľuďom osud "ich festivalu" nie je ľahostajný. Dôkazom je aj skupina fanúšikov aktivovaná na sociálnej sieti Facebook pod názvom 'Podporujem Miša Kaščáka a festival Pohoda - aj napriek strašnej tragédii...', do ktorej je momentálne zapojených 37 769 ľudí.

My vám prinášame zábery z vystúpenia prvého účinkujúceho - kapely The Uniques. Pišta Kralovič (spev, elektrická gitara, klávesy), Pavel Javorník (bicie) a Jakub Joštiak (basgitara) pôsobia na scéne len krátky čas a už sa ich dravé vystúpenia nabité atmosférou osemdesiatych rokov, skvelej gitarovej hudby s prvkami elektroniky a výbornými textami stihli u hudobných fanúšikov zapísať ako niečo, čo sa oplatí vidieť a hlavne počuť.

Včerajšie vystúpenie v bratislavskom Subclube nebolo výnimkou pričom publiku ponúkli tiež svoj nový singel s názvom 'Wild'.



Text a foto: Igor Daniš – Hudba.sk