Stretnutie všetkých správnych rockerov a punkerov naplánované už na tento víkend 14. a 15. augusta 2009 v Amfiteátri nad Bôrami v Terchovej láka do rodiska Jánošíka aj vďaka jednej z najpredávanejších punkových kapiel sveta The Offspring tisíce ľudí!

Organizátor Miro Tomaškovič: "Musím vyvrátiť fámy, ktoré sa šíria po Slovensku, že sme už vypredaní, pretože sme ukončili predpredaje vstupeniek v jednotlivých mestách. Je to bežná prax, že pár dní pred festivalom sa predpredaje ukončia a vstupenky je možné zakúpiť už iba na mieste akcie... Aj keď na druhej strane rád priznávam, že vstupenky sa míňajú v týchto dňoch veľmi rýchlo."

Pokiaľ to bude takto pokračovať, bude festival vypredaný už počas prvého dňa.

Tomu zatiaľ praje aj predpoveď počasia, ktorá na Terchovú avizuje v piatok a sobotu príjemných a slnečných 24-26 stupňov, počas ktorých sa na pódiu miestneho amfiteátra postupne vystrieda 15 domácich skupín a zahraničný headliner v podobe americkej legendy The Offspring.

Američania trochu zamiešali avizovaný program festivalu: "Pôvodne sme po koncerte The Offspring plánovali ešte vystúpenie domácej skupiny AYA, no len čo si to všimol manažment skupiny na našej internetovej stránke, požiadali nás , aby boli The Offspring poslednou kapelou toho dňa festivalu bez ďalšej skupiny po ich show," dodáva Miro Tomaškovič.

Skupina Aya nakoniec teda nebude mať "hviezdneho predskokana", ale na vystúpenie v Terchovej sa teší aj tak: "Náš aktuálny duet s Desmodom Verím na teba je v desiatke najhranejších slovenských skladieb a my sa tešíme, že si ho budeme môcť zahrať aj pred plným amfiteátrom takmer na domácej pôde, takže či vystúpime o polnoci, alebo po 20-tej je už v podstate jedno," dodal spevák skupiny Boris Lettrich.

Už v piatok dostanú návštevníci festivalu tú pravú dávku "rocku" v podobe vystúpení skupín Tichá domácnosť, Since, Kalijuge a žilinskej už legendárnej skupiny HT. Do hlavného večerného programu pribudla skupina Slobodná Európa s extravagantným lídrom Whiskym, po ktorých "zatrasú" Terchovou chalani z Horkýže Slíže a záver prvého dňa festivalu bude patriť mladej rockerke Barbore Šulíkovej a jej skupine.

Sobotňajší program začína už o 15-tej vystúpením skupín Brain Scan, Mad Frequency, Bank of Joe a Horská Chata. Rockovú „mlaď“ bude zastupovať Robo Šimko & Massriot, po nich sa predstaví ešte Aya, Konflikt a publikum v Terchovej bude pre amerických punkerov zahrievať svojim hodinovým vystúpením domáca skupina Arzén.

Pripravený je veľkokapacitný stanový tábor, základné sociálne vybavenie, o bezpečnosť návštevníkov a celú situáciu v Terchovej a okolí sa bude starať viac ako 120 policajtov.

Redakcii portálu Hudba.sk poskytol informácie Ján Kakaščík.

Súvisiaci interpreti: Aya, Bank of Joe, Barbora Šulíková, Horkýže Slíže, Horská chata, HT, Konflikt, Since, Slobodná Európa